Italijan biciklom od Firence do Beograda za srpske vrtiće

Ostalo 14. maj. 202112:24
Podeli:
Volfango Pođi
Foto: Instagram screenshot vuk76

Italijanski biciklista Volfango Pođi krenuće ovog petka iz Firence u Beograd, u dobrotvorni poduhvat, kako bi prikupio sredstva za izgradnju dva vrtića u Srbiji, saopštila je italijanska ambasada.

Putovanje će se odvijati u osam etapa i dugo je 1.200 kilometara, a ova trasa simbolično povezuje dva grada, navodi se u saopštenju i dodaje da bi Pođi trebalo da stigne u Beograd 22. maja.

PROČITAJTE JOŠ

Kako se navodi, putovanje italijanskog sportiste moći će da se prati putem video snimaka, veb stranici i na društvenim mrežama, a tokom putovanja on će razgovarati sa lokalnim predstavnicima i meštanima.

U ovom poduhvatu učestvovaće i profesionalni sportisti, amateri, deca i svi oni koji budu želeli da se uključe u inicijativu, bar i na kilometar vožnje biciklom.

Volfango Pođi na ovaj poduhvat se odlučio u okviru donatorske kampanje „Sezona darivanja“ Fondacije Novak Đoković i već je obezbedio 1.500 evra donacija.

Humanista Volfango Pođi, poreklom iz grada Forli u Italiji, srpsku kulturu je upoznao i zavoleo zahvaljujući svojoj supruzi Srpkinji. Godine koje je proveo u Beogradu donele su mu neraskidivu vezu sa srpskom kulturom i njenim narodom, a Beograd opisuje kao svoju drugu kuću.

Od 2016. godine, Volfango je redovni učesnik humanitarnih sportskih takmičenja šireći svoj pozitivni uticaj kako u Italiji, tako u celom svetu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Wolfango Poggi (@vuk76)

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar