Mihael i Korina Šumaher
Foto: EPA-EFE/OLIVER MULTHAUP

Korina Šumaher, supruga legendarnog vozača Forumule 1 Mihaela, po prvi put je javno govorila o nesreći Nemca na skijanju.

PROČITAJTE JOŠ

Jedna od najvećih ikona sporta doživela je povredu na skijanju decembra 2013. godine, zbog čega je do juna 2014. godine bio u veštački izazvanoj komi.

Od tog momenta se o Mihaelu ne zna gotovo ništa. Čak i poneka informacija koja se pojavi ne govori mnogo u kakvoj je stanju legendarni as.

Njena priča je bila izuzetno emotivna.

„Mihael mi nedostaje svaki dan. Ali je ovde – drugačije, ali ovde. I dalje mi svakodnevno pokazuje koliko je jak.“

A onda je došao trenutak da govori o nesreći.

„Nikada nisam krivila Boga zašto se to sada dogodilo. Ta je (nesreća) bila samo loša sreća – sva loša sreća koju je iko mogao imati u životu.“

Otkrila i šta joj je poslednje rekao neposredno pre nesreće.

„Malo pre nego što se desilo u Meribelu rekao mi je: Sneg nije optimalan. Možemo da letimo do Dubaija i da tamo ronimo“, pojasnila je Korina.

O oporavku je još jednom iznela malo detalja.

„Pokušavamo da nastavimo kao porodica, onako kako bi se to dopadalo Mihaelu. Živimo zajedno kod kuće. Radimo terapiju. Činimo sve što možemo da mu učinimo bolje i da mu bude udobno. Nastavljamo sa životom: privatne stvari su privatne.“

Verovala je da je nepobediv jer je u Formuli 1 uvek završavao trke nepovređen.

„Uvek smo bezbedno prolazili kroz njegove trke. Zbog toga sam bila sigurna da ima nekoliko anđela čuvara koji su ga pazili. Ne znam da li je to samo neka vrsta zaštitnog zida koji ste sami postavili ili je to zato što ste na neki način naivni – ali jednostavno mi nije palo na pamet da bi se njemu išta moglo dogoditi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar