Kada se doživi i preživi neka porodična tragedija, zapravo tek tada shvatite koliko je sve ostalo oko čega se nervirate - beznačajno. Nažalost, gubitak deteta zadesio je selektora vaterpolista Hrvatske, Ivicu Tucka, o čemu je ekskluzivno govorio za Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ

Legendarni stručnjak u poslednjem delu intervjua za naš portal priča i o onome što je najbolnije. I za njega, i za svakog drugog ko je prošao kroz isto.

Nijedan poraz ili neuspeh u spoetu, ili bilo kom drugom segmentu života, ne može ni blizu da se poredi sa gubitkom sopstvenog deteta. Nažalost, Ivica Tucak zna kako to izgleda i 14 godina kasnije priča o tome.

O neraskidivom prijateljstvu sa Dejanom Savićem, selektorom Srbije, rekao je toliko toga, pa je za Nova.rs otvoreno pričao da li bi radio u Srbiji, ali i o trenutku kada mu je troipogodišnja ćerka 2005. stradala kada je na nju pao automat s igračkama.

„Mnogo toga ružnog sam doživeo, neke lične tragedija o kojima ne treba puno ni da pričam i koje su me dosta promenile kao osobu. Kada mi se desilo to u životu, shvatio sam da je sve drugo u životu toliko beznačajno. Kad se dobije ili izgubi utakmica, naravno da je teško, ali je sutra novi dan. Kada izgubite sopstveno dete, to je nešto nenadoknadivo“, priznaje Tucak za Nova.rs.

PROČITAJTE I:

Savić i Tucak: Detalji velikog prijateljstva srpske i hrvatske legende

EKSKLUZIVNO Selektor Hrvatske Tucak: Radio bih u Srbiji, nemam problem s tim

Pidžama i taktika za kafanu: Savić i Tucak će vas nasmejati kao nikad VIDEO

Imao „dozvolu za ubijanje“, digao Piksija u vazduh, Deja nije dirao

Noć kada su legende plakale zbog Ćira: Sine, strefila me teška bolest

Hrvatski selektor otkrio nam je i koliko mu je tada vaterpolo pomogao da prebrodi strašan gubitak.

„Posle toga sam spoznao vrednosti života, jednostavno, nemam vremena, želje i energije da slušam ljude koji me zamaraju i opterećuju, oni neka idu što dalje od mene. Nikome nisam namerno uradio ništa loše, potrebni su mi prijatelji i osmeh na licu. Posao koji radim me strašno troši, ali to volim, vaterpolo je moj život, moje buđenje, ručak i odlaženje na spavanje. Dok to volim, tako ću i raditi, prijatelji koji me čine srećnim su uz mene, ostalima je široko polje“.

Zato obožava da se druži sa Dejanom Savićem i sličnim prijateljima.

„Njega je teško pratiti, malo je mlađi od mene (smeh). Taj njegov dečački osmeh, a onakva grdosija, iskren zagrljaj, mnogo je naših zajedničkih priča… Divan čovek, gospodin, nikada nisam čuo da je rekao ružnu reč za bilo koga. Reći ću vam, imam skoro 52 godine, umoran sam od ljudi koji šire negativu, došao sam u fazu da želim da mi bude lepo s ljudima, da uživam dok pričamo, da mi daju pozitivnu energiju“, priznao je Tucak u velikom intervjuu za Nova.rs.

BONUS VIDEO Tucak: Deki Savić – gospodin i grdosija s dečačkim osmehom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar