Foto: EPA-EFE/Giuseppe Cacace

Luis Hamilton, sedmostruki šampion Formule 1, dobio je titulu viteza od kraljice Elizabete Druge, objavljeno je na tradicionalnoj listi kraljičinih novogodišnjih priznanja.

Britanac je obeležio sezonu Formule 1. Vozač Mercedesa je startovao kao šesti i pored velikog zaostatka uspeo je da pobedi u trci za Veliku nagradu Turske, osvoji sedmu šampionsku titulu i izjednači rekord legendarnog Mihaela Šumahera.

PROČITAJTE JOŠ

Hamilton je oborio rekord po broju pobeda i sada ih ima 95, četiri više od legendarnog Nemca. On je rekorder i po broju pol pozicija (98) i plasmana na podijum (165).

Novi direktor Formule 1 Stefano Domenikali rekao je da je uticaj Luisa Hamltona ogroman, kako u auto-motu sportu, tako i van njega.

„Ono što je postigao je fenomenalno i još mnogo toga se očekuje. Svi mi u Formuli 1 mu čestitamo na ovom zasluženom priznanju za njegova dostignuća i radujemo se što ćemo videti još više njegovog sjaja u 2021“, rekao je Domenikali.

Hamilton je treći vozač Formule 1 koji je dobio titulu viteta, posle Džekija Stjuarta, Džeka Brabama i Sterlinga Mosa. Titulu viteza iz Formule 1 imaju još i Frenk Vilijams i Patrik Hed.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar