Foto: Printscreen Youtube

Danilo Ikodinović, proslavljeni vaterpolista i predsednik Odbora za sport Narodne stranke kaže da ne veruje da će Slaviša Kokeza odgovarati za bilo šta što mu se danas spočitava.

Mediji naklonjeni vladajućoj stranci pisali su kako je Kokeza odbio poligraf jer nije hteo da odgovara na pitanje o saznanjima o ugroženosti predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

PROČITAJTE JOŠ:

Povezivali su ga i sa ekipom Veljka Belivuka, koji je uhapšen početkom februara, što je sugerisalo da se našao u nemilosti dojučerašnjih saradnika.

„Čini mi se da je tu ‘pojeo vuk magarca’ i da od onoga kako je ukrao i profitirao 640 miliona evra, što je za mene i svakog normalnog čoveka sumanuta cifra, stala je ta priča. Prebacili smo se na neke sulude priče o nekakvim Mauricijusima i ne znam čemu. Bojim se da ništa neće biti od toga. Neki sled okolnosti kako je došao na čelo Fudbalskog saveza Srbije mi govori da će, daj Bože, bar sa nekom nanogicom, da odsluži mizernih nekoliko meseci ili godinu dana i sve će se na tome završiti. Vuk sit i ovce na broju. Zaluđivali su malo narod, digli prašinu, malo su se kotrljale glave… To mi je ostalo kao najupečatljiviji deo cele te priče“, rekao je Ikodinović gostujući u emisiji „Među nama“ na Novoj S.

On je istakao da niko na najvišim pozicijama u državi nemoguće da nije znao šta se dešava o pitanjima pokrenutim prethodnih nedelja. Ali, jasno mu je da su kriminal i sport već dugo međusobno prožete društvene sfere.

„Pod ovakvim uslovima, sa ovakvom vlašću, tužilaštvom i nepravdom mislim da je nemoguće razdvojiti sport i kriminal. I u nekom trenutku kad ih skinemo sa grbače i izvinjavam se na grubom izrazu, ali kao što kaže narod, kad skinemo jaram s vrata, trebaće mnogo vremena da razdvojimo kriminal i sport“, kaže Ikodinović.

On je nedavno postao predsednik Odbora za sport u Narodnoj stranci, a samo je jedan od nekadašnjih vaterpolista koji su ušli u politiku. Tu su i Aleksandar Šapić, Vanja Udovičić i Slavko Gak.

„To šta nas tera da uđemo u politiku ne znam, valjda je bilo nešto u tom hloru. Ne znam, njih trojica su već u ozbiljnoj politici, ja nisam još ni u stranci, ali ćemo ubuduće videti da li će tu biti članstva, ali za sada sam predsednik odbora za sport“, istakao je Ikodinović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar