Foto: EPA-EFE/TANNEN MAURY

Utakmicama 14. nedelje nastavljen je NFL šampionat, a zabeleženi su neki više nego zanimljivi rezultati.

Prošlogodišnji šampion Kanzas Siti došao je do 12. pobede u sezoni zahvaljujući sjajnoj partiji tajt enda Trevisa Kelcea, koji je imao osam hvatanja za 136 jardi i tačdaun. Kvoterbek Patrik Mahoms imao je 393 bačene jarde i dva tačdauna, ali čak tri presečene lopte.

Majami je bolje ušao u meč, imali su prednost 10:0, ali je onda usledila serija ekipe Endija Rida od 30-3 u drugoj i trećoj deonici. Uspeo je Majami da priđe Čifsima, ali nisu Dolfinsi imali snage za preokret, pa je meč završen 33:27.

Tenesi Tajtansi su pobedom nad Džeksonvil Džeguarsima 31:10 napravili veliki korak ka plasmanu u borbu za Lombardijev trofej. Do kraja sezone ih očekuje velika borba sa Indijanapolisom, ali prvi korak u vidu divizijskih rivala je preskočen, i to zahvaljujući odličnoj partiji Derika Henrija, koji je pretrčao 215 jardi, a sjajan je bio i Ej Džej Braun, koji je uhvatio 112 od ukupno 212 jardi koje je bacio Rajan Tanehil. Gardner Minšu, prošlogodišnja senzacija, odigrao je u skladu sa svojim brkovima i predvodio Džegse, ali nije bilo snage za ozbiljniji otpor Tenesiju.

Nju Orleans Sejntsi slove za najveće favorite u NFC konferenciji, ali su zahvaljujući očajnom prvom poluvremenu ne samo sebi zakomplikovali život, već i Filadelfiji dali nadu da može do čuda. A Iglsi od 2017. godine iznova i iznova dokazuju da su u tim situacijama najopasniji. Fila je dočekala Sejntse svesna da bi pobeda bila pravo malo čudo, pogodovo jer je na mestu kvoterbeka kao starter debitovao Džejlen Hurts umesto ove sezone očajnog Karsona Venca. No, na poluvremenu je već bilo jasno da će ovo veče biti drugaćije, pošto su tačdaunom Džefrija i fantastičnim trčanjem Majlsa Sandersa stigli do 17:0, a potom na krilima Hurtsa i do šanse da dodatno uvećaju vođstvo u poslednjim sekundama prvog poluvremena. Džejk Eliot je, međutim, promašio nepromašivo, a Sejntsi „namirisali krv“ i na samom početku drugog poluvremena vezali dva tačdauna za 17:14. A onda katastrofa… Uprkos dobroj odbrani, šansa za preokret prokockana je izgubljenom loptom kvoterbeka Tajsoma Hila, nakon čega je Filadelfija uspela da poentira i razliku digne na dva poseda.

Naravno, Iglsi ove godine ne bi bili Iglsi da su uspeli da to i sačuvaju bez problema, pa je Hurts famblovao loptu a Sejtsi preko Emanuela Sandersa smanjili na 24:21, a potom imali šansu i da kod onsajd šuta dođu do lopte, no igrači u zelenim dresovima su bili nešto spretniji. Dovoljno za jedno od većih iznenađenja sezone. Da li i znak da će Iglsi igrati ulogu u borbi za doigravanje? Videćemo već sledeće nedelje, kada idu na megdan Kardinalsima.

Kardinalsi su igrali protiv Filadelfijinih divizijskih rivala, i reklo bi se bez većih problema savladali Njujork Džajantse, 26:7, pa je tako Vašington preuzeo prvo mesto u istočnoj konferenciji NFC-a trijumfom nad San Francisko Fortinajnersima, 23:15, uz povredu Aleksa Smita.

NFL, 14. nedelja

Rezultati

Petak

LA Rems – Nju Ingland Pejtriots 24:3

Nedelja

Karolina Panters – Denver Bronkos 27:32

Čikago Bers – Hjuston Teksans 36:7

Sinsinati Bengals – Dalas Kaubojs 7:30

Detroit Lajns – Grin Bej Pekers 24:31

Džeksonvil Džeguars – Tenesi Tajtans 10:31

Majami Dolfins – Kanzas Siti Čifs 33:27

Njujork Džajants – Arizona Kardinals 7:26

Tampa Bej Bakanirs – Minesota Vajkings 26:14

Oukland Raiders – Indijanapolis Kolts 27:44

Sijetl Sihoks – Njujork Džets 40:3

Los Anđeles Čardžers – Atlanta Falkons 20:17

Filadelfija Igls – Nju Orleans Sejnts 24:21

San Francisko Fortinajners – Vašington Fubalski Tim 23:15

Ponedeljak

2.20 Bafalo Bils – Pitsburg Stilers

Utorak

2.20 Klivlend Brauns – Baltimor Rejvens

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar