Zrenjanin rvač
Foto: Printscreen

Nekadašnji rvački reprezentativac i sadašnji sportski radnik Vojislav Matić iz Zrenjanina dospeo je u centar medijske pažnje nakon herojskog čina.

Matić je u petak reagovao poput Spajdermena i popeo se uz gromobran na prvi sprat zgrade u komšiluku kako bi spasao devojčicu koja je ostala sama zaključana u stanu.

PROČITAJTE JOŠ

„Inače sam ovih dana u Novom Sadu, na godišnjem odmoru i potpuno slučajno i na kratko našao sam se u Zrenjaninu i ispostavilo se kao da je bio Božiji znak“, rekao je Matić za portal „I love Zrenjanin“.

Pažnju mu je privukla grupa od nekoliko ljudi koji su bili vidno uznemireni nečim, ali u prvom trenutku nije mogao ni da pretpostavi o čemu se radi.

„Njeni baka i deka tek na nekoliko minuta su napustili stan, a devojčica je u međuvremenu zaspala čitajući knjigu. To u tom trenutku nikako nisam mogao da znam, a pošto je bilo nemoguće provaliti zaključana vrata, do prozora stana sam se popeo preko gromobrana, sklonio roletne i ušao u stan“.

Njegov podvig ostao je ovekovečen video snimkom.

„Ušavši u stan zatekao sam devojčicu kako spava, tri puta sam je glasno dozivao, nije se ni mrdnula i u tom trenutku sam se sledio. Posle tren-dva ipak se ispostavilo da je dete samo čvrsto zaspalo, a ja sam pokušao da joj što mirnije objasnim situaciju kako se ne bi prepala. I to je to – hepi end“, zaključio je bivši šampion.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare