Foto: EPA-EFE/RHONA WISE

Početak nove sezone u NFL-u ujedno je označio i početak slobodnih pregovora sa igračima, a u samo nekoliko sati viđen je popriličan haos.

„Pandorinu kutiju“ otvorili su Nju Orleans Sejntsi. Kako su ostali bez kvoterbeka, pošto je Dru Bris odlučio da se povuče, nezahvalan zadatak da pokušaju da zamene jednog od najboljih ikada dobio je Džejms Vinston.

PROČITAJTE JOŠ...

On se, nakon što je prošle sezone bio rezerva u ovom timu, vraća u Luizijanu, gde će uz Tajsoma Hila biti opcija na mestu organizatora igre Sejntsa.

Nakon Sejntsa, na scenu su stupili nekadašnji Redskinsi. Naime, fudbalski tim (još uvek bez imena) iz Vašingtona ostao je bez kvoterbeka srpskog porekla Aleksa Smita, a na njegovo mesto stigao je „magični“ Rajan Ficpatrik. Jedan od najzanimljivijih i najvoljenijih likova u NFL-u stiže u prestonicu Sjedinjenih Američkih Država na godinu dana, nakon čega će ekipa, verovatno pod novim imenom, na draftu pokušati da pronađe igrača koji će predvoditi ekipu u narednim godinama.

Nakon kratkotrajnog predaha, potez su povukli i Čikago Bersi. Kako je Mičel Trubiski napustio ekipu iz „vetrovitog grada“, put Ilinoisa će Endi Dalton. Doskorašnji igrač Dalas Kaubojsa nije želeo da bude rezerva Daku Preskotu, koji je potpisao iz ove perspektive jedan od najgorih ugovora u novijoj istoriji NFL-a. U Čikagu će se nadmetati za mesto startera sa Nikom Folsom, mada bi situacija mogla da bude iz korena promenjena ukoliko Sijetl popusti i pristane da se odrekne Rasela Vilsona. Za sad Sihoksi odolevaju, ali je jasno da je potrebno veoma malo kako bi Vilson promenio dres.

Zatim je pažnja usmerena ka Hjustonu, gde su Teksansi doveli Tajroda Tejlora. Ovo bi ujedno moglo da znači da će Dešon Votson uspeti da izdejstvuje trejd, s obzirom na ogromno nezadovoljstvo koje je iskazao na kraju prošle sezone.

Poslednji u nizu kvoterbekova koji su promenili sredinu jeste Džakobi Briset. Nekadašnja nada Nju Ingland Pejtriotsa i igrač Indijanapolis Koltsa otišao je u Majami, gde će se sa Tuom Tagovalom boriti za mesto startera, mada ne bi bilo iznenađenje ukoliko bi Tagovala napustio Floridu.

Nova sezona je i zvanično počela, a ako je verovati prvom danu, očekuje nas izuzetno zabavan nastavak u narednih šest meseci, pre nego što se pažnja sa prelazaka preseli na sam teren.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar