Fot: EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA

Luis Hamilton, svetski prvak u Formuli 1, vratio se na testiranja koja Mercedes obavlja na stazi u Silverstonu.

Dan pošto se Valteri Botas vratio na stazu, trenirajući po suvoj stazi, stigao je i Hamilton koji je tokom dana trenirao po vlažnim uslovima u Silverstonu.

Tim se sprema za učešće na prvom Gran priju koji nas 5. jula čeka na stazi „Špilberg“ u Austriji.

„Nemam osećaj kao da sam bio van svega, to je pozitivna stvar. Svaki put kada imate dugu pauzu, a ova je mislim trajala 103 dana, pitate se da li ste i dalje u stanju da vozite. Dobar je osećaj znati da možete, spreman sam, osećam se zdravim. Nadam se da ste i svi vi dobro i da ste uzbuđeni zbog svega što nam sledi“, rekao je Hamilton.

Posle otkazivanja velikog broja trka sa starta sezone, počevši od premijerne u Melburnu, Formula 1 je donela odluku da se u skraćenoj sezoni održi osam trka u deset nedelja.

„Kada prvi put izađete iz garaže osetite svo to uzbuđenje, nije važno koliko dugo vozite, uvek je sve novo o osvežavajauće. Ovo je stariji bolid, ali i dalje je fantastičan. Imali smo dobar program danas. Valteri je vozio po suvoj, ja po vlažnoj stazi, navikao sam na ovakve uslove, i dalje sam imao taj dobar osećaj za volanom“, zaključio je Hamilton.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar