Foto: Reuters/Per Haljestam/USA TODAY/Guliver

Habib Nurmagomedov nema nameru da se vraća u oktagon iz sportskih motiva, ali postoji mogućnost da finansijski motivi prevagnu.

Dagestanski borac je nedavno saopštio da neće više da se bori i da ga ne zanimaju Dastin Poarije i Konor Mekgregor. Ipak, Dejna Vajt i UFC ne odustaju, a poznato je da je Habib majci obećao da više neće da se bori posle smrti oca, koji ga je trenirao i pretvorio u rekordera sa učinkom 29-0.

PROČITAJTE JOŠ

Habib je u međuvremenu osnovao svoje takmičenje i promociju, a Habiba su pitali da li bi se sastao sa boljim iz Mekgregor – Poarije.

„Nema tu sportskog motiva. Obojicu sam ‘udavio’, obojica su bili šampioni, a predali su se. Ali zamislite da vam neko ponudi 100 miliona dolara, to bi već bio problem. Vratiću se u MMA samo ako dobijem dozvolu svoje majke“, rekao je Habib.

On za sada planira da se posveti drugim stvarima, želi da MMA pretvori u olimpijski sport, dodatno podigne svoju promociju, a nada se da će olimpijsku licencu ovaj sport dobiti 2024, iako veruje da je realnija 2028. u Los Anđelesu.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar