Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Izuzetno teška 2020. godina ponudila je neobično malo sportskih događaja, ali priča nije nedostajalo. Žikica Babović, urednik sportske rubrike Nova.rs, i Nebojša Todorović, zamenik urednika sportske rubrike Nova.rs, sumirali su sve lepe, ali i one tužne događaje koji su obeležili period za nama u podcastu "Penâl".

Iako su nas mnogi i svetski velikani sporta napustili, ipak je bilo i predivnih gestova koji su zavredili našu pažnju.

PROČITAJTE JOŠ

Među njima se istakao potez fudbalera Miloša Jojića koji je poklonio određenu svotu novca svim zaposlenima u Partizanu, a to je imalo veliki odjek.

„Neke stvari koje su imale naznaku da budu lepe su upropaštene. Tu mislim na kraj ove godine kada smo imali fenomenalnu situaciju kada je fudbaler Partizana Miloš Jojić odlučio da pokloni određenu svotu novca zaposlenima u fudbalskom klubu Partizan. To je zaista gest vredan svakog poštovanja. Da li je običan ili neobičan, da li je naučio u Nemačkoj ili na mesecu, nije važno… Šta smo mi uradili? Umesto da kažemo ‘bravo momče’ kao što je to uradila polovina ljudi, druga polovina ga je provukla kroz blato. Zašto? Komentari poput ‘Kriza je u Partizanu, pa on to zataškava’, ‘nema plata, pa on deli sirotinju’, ‘ako je veliki što nije dao više’, ‘šta je to za jednog fudbalera’, ‘da li je pratio porez na poklon’. To su nemoguće stvari… „, rekao je, između ostalog, Žikica Babović.

Nažalost, nisu svi komentari bili pohvalni, već je bilo i onih kojima je ovaj potez zasmetao.

Šta se sve dešavalo u godini za nama i kakve su bile reakcije na ovaj gest pogledajte u podcastu „Penâl“ – Zbogom i da se ne ljubimo.

Bilo je reči o pismu kojim je Nemanja Vidić otvoreno kritikovao rad Fudbalskog saveza Srbije i različitim reakcijama na ovaj potez. Kakav posao radi Dejan Stanković na klupi Crvene zvezde, o selektorskom mestu na klupi fudbalera Srbije, napadima medija na Novaka Đokovića i burnu sezonu našeg asa, oprečnim izjavama Viktora Troickog i Nenada Zimonjića…

Saznajte o ovim temama u poslednjem izvedenom „Penalu“ Nova.rs u 2020. godini:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar