Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport/N1

Ambasador SAD u Srbiji ​Entoni Godfri​, neprestano na svom zvaničnom Tviter nalogu objavljuje fotografije i video snimke iz mesta u Srbiji, u kojima proba različite specijalitete. Sudeći po njegovim objavima, reklo bi se da mu posao nije preterano komplikovan, čim ima vremena da obilazi restorane i kafane. Njegova poslednja objava izazvala je mnoštvo reakcija korisnika ove društvene mreže, a među njima našao se i komentar proslavljenog srpskog vaterpoliste Danila Ikodinovića.

Naime, Godfri je podelio video snimak na kojem jede ćevape i od svojih pratioca na Tviteru tražio je predlog, gde i šta da jede u Šumadiji.

„Od sveg posla, kojeg ima na pretek, umalo da zaboravim na fanove moje gurmanske diplomatije 🙂 prošla nedelja mi je još u svežem sećanju a sutra putujem u Šumadiju. Slušam predloge!“

Dača Ikodinović mu je uputio krajnje realan predlog, te napisao:

„Uzmete 60.000 dinara, to su dve realne prosečne plate u Srbiji, ne one Vučićeve. Pretpostavka je da imate ženu i dvoje dece. Probate da preživite mesec dana, eto u Šumadiji gde ste se zaputili. U BG biste morali da prosite da biste izgurali mesec. Da lepo spoznate život u Srbiji“.

Komentari su se nizali jedan za drugim, pa su tako mnogi Godfriju poručili da njegove objave o hrani predstavljaju „odvratni cinizam i čisto iživljavanje“.

Takođe, pojedini komentarišu, da u zemlji u kojoj najmanje 30 odsto stanovništva gladuje, američki ambasador uporno objavljuje svoje gurmanske dogodovštine.

PROČITAJTE JOŠ

„Verovatno je često bio gladan kad je bio dete, da ne upotrebim težu frazu koja bi svakako više odgovarala“, jedan je od komentara korisnika Tvitera.

Bilo je i onih koji su Godfrija podsetili da se nalazi u zemlji gde dečku lome ruke i noge, a da javnost za to saznaje posle 20 dana.

„Brat predsednika kupuje zemlju po Vojvodini, pričaju paori, mladi odlaze. Na delu je pokušaj otimanja stranke DS-a, naravno kriminalci skupljaju sigurne glasove, a vi se šegačite?“, upitao je ambasadora SAD jedan tviteraš.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare