Foto: EPA-EFE/Philipp Guelland

Italijanska skijašica Sofija Gođa i Švajcarac Beat Fojc osvojili su titule Svetskog kupa u spustu, pošto su zbog loših vremenskih uslova otkazane poslednje ovosezonske trke u toj disciplini u Lencerhajdeu.

Švajcarska skijaška federacija saopštila je da je program ove srede otkazan zbog snežnih padavina i otežanih uslova za takmičenje.

PROČITAJTE JOŠ

U toku dana trebalo je da se održe trke u spustu u muškoj i ženskoj konkurenciji. U završnici sezone nema rezervnih termina pa su trke otkazane.

Zbog jakog vetra i snežnih padavina u utorak nisu održani treninzi.

Gođa je trebalo da skija prvi put od 31. januara, otkako je slomila kost u kolenu. Ona je prva u plasmanu spusta sa 480 bodova, 70 više od Švajcarkinje Korin Zuter. Za pobedu u Svetskom kupu dodeljuje se 100 bodova.

Italijanka je osvojila drugu titulu u spustu u karijeri, nakon što je mali kristalni globus u toj disciplini osvojila i 2018. godine.

Fojc je osvojio četiri uzastopne titule svetskog šampiona u spustu i izjednačio rekord sunarodnika Didijea Kuša, koji je između 2006. i 2011. godine osvojio četiri mala kristalna globusa.

Fojc je osve sezone pobedio u dva spusta, na najtežoj stazi, u Kicbilu u januaru.

On ima 486 bodova u plasmanu spusta, ispred Austrijanca Matijasa Majera koji ima 418.

Takmičenje bi trebalo da počne u četvrtak trkama superveleslaloma u muškoj i ženskoj konkurenciji.

U generalnom plasmanu Svetskog kupa prvi je Francuz Aleksi Panturo sa 1.100 bodova, a drugi je Švajcarac Marko Odermat sa 31 bodom manje.

U konkurenciji skijašica prva je Slovakinja Petra Vlhova sa 1.352 boda, ispred Švajcarkinje Lare Gut-Behrami, koja ima 1.256 bodova. Švajcarkinja je ove sezone osvojila titulu u superveleslalomu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar