Gde je, šta radi legendarni Ivan Miljković? VIDEO

Ostalo 06. apr. 202111:25 > 16:31
Podeli:
Foto: instagram.com

Ivan Miljković i Andrija Gerić imali su zanimljiv razgovor na temu "šta posle završetka igračke karijere" na Instagram lajvu.

PROČITAJTE JOŠ

Andrija Gerić je posvećen sportskoj psihologiji i ovde je posebno osetljiva tematika kraj karijere, zbog toga što se mnogi sportisti ne spremaju za kraj igračke karijere i ne znaju čemu da se posvete posle toga.

Ivan Miljković, reprezentativni saigrač i prijatelj, dao je svoj ugao na kraj profesionalnog bavljenja sportom kao igrač.

„Početak karijere je zapravo kraj karijere i moraš odmah da počneš da razmišljaš šta posle. Šta će biti to čime ću se baviti. Šta ćeš ako se desi povreda? To je prvo i osnovno pitanje, iako je dosta okrutno, direktno, ali po meni i realistično i realno. Šta ako posle godinu dana iz raznoraznih razloga, u domaćem prvenstvu ili na strani, doživim povredu“, kaže Miljković.

On je naveo da je depresija čest problem mnogima.

„Kada nema treninga, nema ko da te budi, kaže kad je ručak, ko nosi oprane stvari za utakmice, kad kreće autobus… Prva i osnovna stvar je shvatiti da je realan svet nešto drugo i nema veze sa profi karijerom, sa uspesima koje je neko pravio pre toga. Čak i uspesi u nekim okolnostima mogu biti otežavajuća okolnost. Moje razmišljanje je bila edukacija i učenje. Vratiti se nečemu… Mi smo posle 15 i 20 godina karijere izgubili nešto što su neki posle fakulteta i 22. godine uspeli da naprave, što se tiče zapošljavanja, prakse, da bi došli do nečega posle 35. godine. To je ono što smo mi imali zapušteno, po meni je rešenje  sagledati šta je ono što neko voli da radi i zna da radi. Ceo život je edukacija, nije strašno ako se neko u 40. vrati u školsku klupu. Moja realnost je da sam morao da sednem u školsku klupu sa nekim ko je 20-ak godina mlađi od meni. To nije problem meni, jednostavno, ako sebi neko postavi cilj, znanje se pre ili kasnije isplati.“

Celo gostovanje Miljkovića možete pogledati na profilu Andrije Gerića.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar