Foto: EPA-EFE/Kamran Jebreili / Pool

Jezive scene obeležile su start trke u Bahreinu, gde je samo pukom srećom Roman Grožan izvukao živu glavu, pošto je uspeo da izađe iz uništenog bolida koji je goreo.

PROČITAJTE JOŠ

Strava i užas. Krenuo je Francuz agresivno u preticanje, imao kontakt sa Danilom Kvajtom i zakucao se u zaštitnu ogradu koju je isekao praktično na pola, a njegov bolid bio je potpuno uništen.

Od siline udara probušen je i zaštitni rezervoar koji se na kraju zapalio.

Naravno, trka u Bahreinu momentalno je prekinuta, dignuta je crvena zastavica. Nekoliko minuta je trajala neizvesnost oko toga da li je Grožan dobro, da bi se oglasio njegov tim. Iz Hasa su poručili da je sa Grožanom sve u redu. Ima manje opekotine na rukama i člancima i trenutno je kod lekara.

Prosto je neverovatno kako je Francuz ostao priseban u tako jezivoj i komplikovanoj situaciji. Bolid se pretvorio u buktinju, a on je ostao smiren i uspeo je da se otkopča, da pomeri naslon i da izađe iz vozila.

Na kraju je stigla potvrda da će minimum još 45 minuta biti potrebno za nastavak trke u Bahreinu jer mora da se promeni deo zaštitne ograde koji je isečen.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar