Foto: Tanjug/AP/Leonhard Foeger

Luis Hamilton, svetski šampion u Formuli 1, prezadovoljan je zbog prve pobede ove sezone, ostvarene u drugoj trci sezone na stazi "Špilberg" u Austriji.

Hamilton je pobedio na trci za Veliku nagradu Štajerske ispred klupskog kolege iz Mercedesa, Valterija Botasa i Maksa Ferštapena iz Red Bula.

PROČITAJTE JOŠ:

„Veliko hvala za sve u mom timu. Kako je ovo čudna godina, ali sjajno je vratiti se ovoj vrsti takmičenja. Tim je uradio fanatastičan posao, na meni je bilo samo da ga završim. Pokušao sam da ostvarim najbrži krug, ali nije moglo da srednje tvrdim gumama posle 40 krugova u poređenju sa nekim koji su imali sveže“, kaže Hamilton.

On smatra da je na ovaj način najavio dobar nastavak sezone.

„Čini se kao da je prošlo mnogo vremena od prošle sezone. Prošli vikend bio je težak za nas, ali ovo je bio veliki korak unapred. Volim trke iz nedelje u nedelju. Možemo li da ih imamo i sledeće sezone?“, upitao je svetski šampion.

Valteri Botas, drugi vozač Mercedesa, kaže da ga je koštala nešto slabija startna pozicija.

„Luis je krenuo sa čela i imao je dobar start, kontrolisao je trku, nije se mnogo toga dešavalo. Krenuti sa četvrte pozicije je šteta već na samom početku za mene, ali na kraju i nije bilo tako loše. Imao sam dobru bitku sa Maksom Ferštapenom, imao sam malo više brzine od njega na kraju. tako uzbudljive trke na kraju su uvek zabavne. Mogao sam na kraju da budem i zadovoljniji, ali već mislim na naredni vikend“, rekao je Botas.

Ferštapen je poručio da je trka bila veoma dobra.

„Trudio sam se koliko sam mogao. Pokušao sam da otežam Valteriju da me prođe, iako sam znao da će me stići u narednom krugu. Bilo je zabavno jer je ostatak trke bio prilično dosadan. Podijum je dobar, ali imamo još mnogo posla“, poručio je vozač Red Bula.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar