Foto:

Vozač Meklarena Lando Noris startovaće sa prve pozicije na trci Formule 1 za Veliku nagradu Rusije u Sočiju, pošto je bio najbrži u kvalifikacijama.

PROČITAJTE JOŠ

Noris je do pol pozicije stigao u poslednjem krugu kvalifikacija s vremenom 1:41,993.

On je za 0,517 sekundi bio brži od Karlosa Sainca u Ferariju, dok će sa treće pozicije startovati vozač Vilijamsa Džordž Rasel koji je od Norisa bio sporiji za 0,990 sekundi.

Aktuelni šampion, vozač Mercedesa Luis Hamilton će trku u Sočiju početi sa četvrtog mesta. Hamilton je na oko tri minuta pre kraja kvalifikacija imao najbolje vreme, ali je prilikom ulaska u boks udario u zid i oštetio prednji deo bolida.

Peto vreme imao je vozač Meklarena Danijel Rikardo, dok su do desete pozicije još Fernando Alonso, Valteri Botas, Lens Strol, Serhio Peres i Esteban Okon.

U poretku vozača, Maks Ferstapen ima pet bodova prednosti u odnosu na Hamiltona, ali će vozač Red Bula sutrašnju trku početi sa začelja zbog promene motora.

Gledajte Formulu 1 uz SBB i EON pakete

Trke Formule 1 mogu da gledaju svi SBB korisnici, na EON, TotalTV i D3 platformama, a mogu da se prate i ako niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže. Dakle, preko bilo kog interneta.

BONUS VIDEO Sudar Hamiltona i Ferstapena

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar