Foto: EPA-EFE/Maxim Shemetov

Aktuelni svetski šampion vozač Mercedesa Luis Hamilton razočaran je zbog greške koju je napravio u završnici trke Formule 1 za Veliku nagradu Azerbejdžana, posle koje je sa drugog pao na 15. mesto.

PROČITAJTE JOŠ

„Naporno smo radili da se vratimo medju prvih 10 i dao sam sve od sebe, ali na kraju nisam uspeo. Prilikom restarta sam zakačio prekidač koji isključuje kočnice, pa sam nastavio pravo u prvoj krivini. Izvinjavam se svima u ekipi. Nisam imao pojma da sam zakačio ‘magični’ prekidač“, rekao je sedmostruki svetski šampion za Skaj.

Hamilton je trku u Bakuu završio na 15. mestu.

Posle incidenta do tada vodećeg Maksa Verstapena iz Red Bula i prekida trke, Hamilton je na restartu kao drugoplasirani pokušao da pretekne prvoplasiranog Serhija Peresa iz Red Bula.

Britanac ga je u jednom trenutku pretekao, ali je umesto da skrene u krivini, nastavio pravo i našao se iza grupe vozača.

„Ovo je bila i nesreća za Maksa. Danas je bilo mnogo loše sreće, pokušaćemo da se pregrupišemo i vratimo se snažniji za narednu trku“, dodao je Hamilton.

On je danas prekinuo niz od 54 trke u kojima je osvajao bodove. Poslednji put nije osvojio bod u trci u Austriji, u junu 2018. godine.

Hamilton je ostao drugi u generalnom plasmanu sa 101 bodom, četiri manje od Verstapena.

Naredna trka vozi se za dve nedelje u Francuskoj.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare