Foto: EPA-EFE/Jose Mendez

Maks Ferstapen ili Luis Hamilton. Sezona u Formuli jedan čitavim svojim tokom praćena je kroz prizmu ova dva imena, a bolji završetak teško da je iko mogao da zamisli.

Uz sve peripetije, oduzete bodove, kazne, probleme, skandale, svađe, optužbe, računica pred poslednju, 22. trku „najbržeg cirkusa na svetu“ je jasna – ko bude bolji, osvojiće titulu.

PROČITAJTE JOŠ

Naime, i Ferstapen i Hamilton pred poslednjih 58 krugova za 2021. godinu imaju podjednak broj bodova – po 369.5. Doduše, u blagoj prednosti je Holanđanin, s obzirom na to da Ferstapen ima jednu pobedu više od Britanca.

To ujedno znači i da bi, u slučaju da nijedan od njih dvojice ne završi trku, Formula jedan dobila novog vladara, bar na godinu dana, a Ferstapen upisao svoje ime u istoriju ovog sporta.

Upravo takav epilog je jedna od glavnih tema, i o mogućem sudaru koji bi potencijalno izbacio Hamiltona iz trke se govori maltene podjednako kao i o tome što će po prvi put od sada već davne 1974. godine, kada su u završnicu Emerson Fitipaldi iz Meklarena i Klej Regaconi iz Ferarija ušli sa istim brojem bodova – 52 – dva vozača imati šansu da u direktnom duelu potvrde da zaslužuju lovorike namenjene najboljem.

Doduše, ovo je prvi put da dvojica vozača dele dominaciju na isti način, pošto su od 22 trke pobedili na čak 17.

Ferstapen ima nešto bolji „ulaz“ po broju pobeda i pol-pozicije, ali je iskustvo na Hamiltonovoj strani. Uostalom, nije bez razloga sedam puta bio najbolji.

No, sve to postaje nebitno kad se lampice na semaforu ugase, a zvuk motora nadjača sve oko sebe. Na Ferstapenu i Hamiltonu je da međusobno – uz, nadamo se, čistu vožnju i bez incidenata – pokažu ko je u ovom trenutku bar za dlaku bolji. Na nama je da što je najviše moguće uživamo od prvog do poslednjeg trenutka, jer znajući trendove u Formuli jedan, teško da ćemo u novije vreme dobiti priliku da uživamo u ovakvom spektaklu…

Trka godine biće prenošena na Sport klubu HD od 14 časova.

Trku F1 možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON pakete van SBB mreže koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji. EON sport paket dostupan je za 799 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

BONUS VIDEO Legenda Formule 1 – Frenk Vilijams

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar