Tajson Fjuri; Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Tajson Fjuri reagovao je na pobedu Entonija Džošue, koji je najavio duel u borbi za bokserski tron.

Entoni Džošua pobedio je Kubrata Puleva i odbranio WBO, IBF i WBA titule teške kategorije, kao i IBO pojas. Zato sada svi očekuju duel sa Tajsonom Fjurijem, što je i najavljeno već u ringu.

PROČITAJTE JOŠ

“Jesam li najbolji na svetu? Mislim da sam najbolja verzija sebe i to je jedino bitno. Spreman sam za sledeću borbu i ako će to biti ona s Fjurijem, neka bude. Svima želim srećan Božić”, rekao je Džošua posle borbe i najavio spektakl za 2021. godinu.

Odmah se javio i „Kralj Cigana“.

„Evo nas ljudi. Entoni Džošua se upravo pos… sam po sebi tokom prenosa uživo. Pitali su ga da li želi borbu, a on je izbegao konkretan odgovor. Ja želim taj meč, želim da mi to bude idući meč i nokautiraću ga u tri runde. On je jedna propalica i jedva čekam ga da nokautiram“, rekao je ljutito Fjuri, očito frustriran time što nije dobio žešću prozivku kao najavu duela.

Džošua je samo otkrio da mu je želja da ujedini sva četiri pojasa ali nije direktno prozvao rivala i nastavio tradiciju klasičnih bokserskih „prepucavanja“.

Ipak, treba imati u vidu da WBA zahteva da njegov naredni protivnik bude obavezni izazivač, Oleksandr Usik. Džošua bi tako mogao da bude doveden u poziciju da napusti spomenuti pojas, ako želi da Fjuri kao WBC prvak bude naredni protivnik.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar