Filipović
Filip Filipović; Foto: EPA-EFE/MARKO METLAS

Filip Filipović, kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije, karijeru će i zvanično nastaviti u Solnoku.

Bivši vaterpolista Partizana, Radničkog i Pro Reka potpisao je jednogodišnji ugovor sa mađarskim timom, koji sa klupe predvodi Živko Gocić.

PROČITAJTE JOŠ

Saigrači kapitenu „delfina“ u novoj sezoni biće Duško Pijetlović i Radomir Drašović.

Filipović je za Pro Reko igrao devet godina i sada je pojačao prvaka Evrope iz 2017. godine, što je i najveći uspeh novog kluba.

Levoruki vaterpolista se pre mesec dana oprostio od italijanskog giganta i na pripremama Solnoka pojaviće se početkom sledeće nedelje.

U prethodnim sezonama za Solnok je nastupao veliki broj srpskih igrača. Pored Pijetlovića, Drašovića i Gocića, koji se pre dve godine preselio na klupu, za mađarski tim su igrali i Andrija Prlainović, Milan Aleksić, Stefan Mitrović, Viktor Rašović, Gavril Subotić, Miloš Ćuk i Đorđe Lazić.

Filipović je ponikao u Partizanu, a za seniorski tim je debitovao u aprilu 2001. Za crno-bele je nastupao do 2009. godine i na 240 utakmica postigao 413 golova. Potom se preselio u Italiju, gde je tri sezone nosio kapicu Pro Reka, sa kojim je bio šampion Evrope 2010. i 2012. Vratio se u Srbiju posle Olimpijskih igara u Londonu i naredne dve sezone igrao za Radnički. Za Kragujevčane je upisao 74 utakmice i postigao 199 golova. Od 2014. je ponovo zaigrao za Pro Reko, te sezone je po treći put postao šampion Evrope sa istim klubom i za najtrofejniji klub na svetu je u devet sezona odigrao 188 utakmica i 337 puta zatresao mrežu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar