Filipović: LEN kup prepustiti klubu sa formiranom ekipom

Ostalo 11. Sep. 202008:24
Share:
Filipović
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Vaterpolo klub Partizan, izazvao je veliku pažnju sportske javnosti tokom prethodnih godinu dana, a posle turbulentnog perioda, utisak je da je konačno na putu ka mirnoj luci.

Tačka na period u kojem su “borbu” za crno-bele vodile struje, predvođene od strane Tatijane Rakas i Aleksandra Šoštara, stavljena je na Skupštini 30. avgusta kada je izabrano novo rukovodstvo.

Kormilo kluba predato je u ruke proslavljenih vaterpolista, a i posledni pokušaj Rakas da pravno neosnovano u APR registruje novog zvaničnog zastupnika Partizana završio se neuspešno.

Uspešna i ostvarena vaterpolo imena kojima je Partizan u srcu preuzela su odgovorne funkccije, a jedan od novih članova Upravnog odbora postao je i Filip Filipović, kapiten reprezentacije Srbije, koji je za Nova.rs napravio osvrt na zatečeno stanje i najavio dalje korake.

“Već duže vreme gledamo dešavanja u Partizanu, sa nadom da će se nešto promeniti. Međutim, kad smo svi mi pojedinačno shvatili da boljitka nema i da je situacija sve gora, okupili smo se i bili jednoglasni u želji da pomognemo. Kad želite da krenete sa oporavkom, morate da znate pravo stanje stvari, a ono je bilo katastrofalno. Pored svega što se dešavalo na Banjici u poslednje vreme, najalarmantniji podaktak je da je od 800 dece ostalo oko 80, sa tendencijom da i ona odu. E to je bila kap koja je prelila čašu”, počeo je priču za Nova.rs Filip Filipović i dodao:

Vaterpolo Partizan
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

“Krenuli smo otvorenih karata, sa željom da mirno rešimo situaciju i da po svim pravilima omogućimo promene i realizujemo ih. Međutim, druga strana nije htela tako. Ipak, svi pokušaji i Tatjane Rakas i celog njenog tima su propali. I šta god sada da i dalje pokušavaju, uzaludno je. Mi smo bili ozbiljni u nameri da do promena dođe, da se dovede novo rukovodstvo, novi ljudi koji će uneti energiju u klub, koji će istovremeno imati inicijativu, ideju, želju i volju. Takođe i plan opravka kluba, uspostavljanja škole vaterpola koja je nadaleko poznata u celom svetu, a godinama unazad nije opravdavala renome iste”.

Mogu li bivši i sadašnji vaterpolo asovi da se izbore i postave klub na zdrave noge? Koji su dalji koraci na tom putu?

“Kad smo počinjali da treniramo i ono što nam je usađeno godinama kroz sport jeste da se ne osvrćeš za onim što je bilo, da izvučeš pouke i da ideš napred, da uvek gledaš kako da budeš još bolji. Takav način razmišljanja prenosimo na sve šta radimo, pa i u slučaju Partizana. Kad previše pričate o prošlosti, gubite snagu za ono što se dešava u ovom trenutku, a što je još važnije, nećete imati dovoljno energije za ono što je u budućnosti. A ono što krasi kompletan tim koji je inicirao promene i koji je sada u Partizanu jeste upravo pozitivna energija.

PROČITAJTE JOŠ

Posao nije lak i potrebno je vreme da se sagledaju svi izazovi koji nas očekuju, pogotovo čelne ljude. Plan postoji, dugoročan, jer ovo nije trka na kratke staze. Isplivavaće sigurno dosta novih stvari, neočekivanih, biće prepreka, ali ono što umemo da radimo i to smo bezbroj puta pokazali i dokazali i u bazenu i van njega jeste da se borimo do kraja. Da idemo napred, jer tako možemo da ostvarimo dobar rezultat. Želimo da vratimo ljude na Banjicu, sve one koji žele da pomognu, da podrže. Prvi rezultati koje očekujemo i koje željno iščekujemo jesu da imamo što više dece na Banjici. To je budućnost kakvu želimo, da Partizan ponovo bude mesto rađanja novih šampiona”.

Kakvi su planovi VK Partizana s obzirom na to da je do 10. septembra trebalo da odgovorite želite li učešće u LEN kupu?

Partizan je uvek težio najvišim ciljevima i podržavao svoje rivale koji su delili našu ideologiju. Samo tako možemo doći do trofeja. Realni smo i svesni trenutnog stanja u prvoj ekipi, zatečenog stanja u klubu ali pre svega i činjenice da smo pre samo 7 dana ušli u prostorije kluba. Smatram da je najbolje za klub i igrače trenutno da rade na sebi i ne opterećuju se izazovima u Evropi. Učešće u LEN kupu u ovom trenutku treba prepustiti klubu koji ima formiranu ekipu, koja će srpski vaterpolo predstavljati u najboljem svetlu. Klub koji je uložio dosta u svoja pojačanja i kojeg ćemo rado gledati ove godine s nadom u najviši plasman. Sa dužnim poštovanjem ostalim klubovima mislim da samo jedan klub može i finansijski i igrački da odgovori na izazove LEN kup takmičenja. Isto to sam izjavio i pre koju godinu kada sam podržao Crvenu Zvezdu da se takmiči u Ligi šampiona umesto Partizana jer sam smatrao da Zvezda ima i ekipu i finansijsku podršku da izdrži takvo jedno takmičenje. Pojedinci su me napali, jer nisu videli širu sliku. Moramo razmišljati pre svega u interesu Srpskog vaterpola. Ispostavilo se da sam bio u pravu. Partizanovo vreme tek dolazi i u to nemam nikakve sumnje. Na nama je da obezbedimo uslove svim generacijama, da prvi tim nesmetano i bez ikakvog pritiska rezultata funkcioniše i da ponovo vratimo osmeh deci na bazenu. Na našoj Banjici počela je nova era Partizana i pozivam sve koje su do sada imali sumnje u nas da dođu na bazen i vide šta mi to radimo”, rekao je Filipović.

Komentari

Your comment