Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Poslednji ugovor između FIFA i EA Sports potpisan je pre skoro 10 godina.

Partnerstvo između EA i FIFA, koji nisu uspeli da se dogovore oko novca, se raspalo nakon 30 godina.

PROČITAJTE JOŠ:

Navodno je krovna svetska fudbalska organizacija tražila najmanje dvostruki iznos od onog koji godišnje dobija prema trenutnom ugovoru, a to je 150 miliona dolara.

Osim toga, FIFA je zahtevala da se ime brenda pojavljuje i na drugim digitalnim proizvodima, poput drugih video igara, što je za EA Sports ipak bilo previše.

Ugovor važi do kraja Svetskog prvenstva u fudbalu za žene, koje će se sledeće godine održati u Australiji i Novom Zelandu. Nakon toga igrači će morati da se naviknu na novo ime igre, EA Sports FC.

Sama igra se neće značajnije promeniti jer će se i dalje moći igrati s većinom poznatih klubova i fudbalera jer FIFA ne drži licencu na njihova imena, već samo na turnire koji su pod njenom ingerencijom.

U prevodu, opcije da odigrate na primer Svetsko prvenstvo više neće biti, bar ne u „pravom“ obliku. Kako je u izjavi za Njujork Tajms jedan analitičar sektora video igara rekao, kad prekidate odnos koji traje već 30 godina, biće posledica.

EA Sports će nastaviti da radi dalje jer imaju tehnološko znanje i kreativnu implementaciju apsolutno sjajne fudbalske igre, a šta FIFA ima? Samo ime. Ili što bi rekla Konstrakta, “i šta ćemo sad?“

BONUS VIDEO: Mini Moris – gejming mašina

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar