Foto: EPA-EFE/Clive Mason / Pool

Sebastijan Fetel, četvorostruki svetski šampion Formule 1,  rekao je da je srećan što je prisustvovao stvaranju istorije, nakon što je vozač Mercedesa Luis Hamilton osvojio sedmu titulu pobedom u trci za Veliku nagradu Turske.

Hamilton je pobedio u Istanbulu ispred Serhija Peresa iz Rejsing Pointa i Fetela, što je Nemcu bio najbolji rezultat u izuzetno neuspešnoj poslednjoj sezoni u Ferariju.

PROČITAJTE JOŠ:

Fetel je prvi prišao da čestita Hamiltonu kada je Britanac parkirao vozilo i tada mu je rekao da je ušao u istoriju.

PROČITAJTE JOŠ: Hamilton: Tek sam počeo da pobeđujem

„Vozio je fantastično. Ovo je bio dobar rezultat za nas, ali ovo je njegov dan jer piše istoriju i prvo treba reći nešto o Hamiltonu. Ovo je ogromno dostignuće. Srećan sam što sam mogao da prisustvujem tome“, naveo je Fetel za Skaj Sports.

Vozač Red Bula Maks Ferstapen, koji je zauzeo šesto mesto u Istanbulu, ocenio je da su Hamilton i Mercedes zaslužili šampionske titule.

„Bilo je prilično očigledno da će osvojiti, ali to je neverovatno. Vrlo jak vozač, naravno i danas i pretpostavljam da je jedan od najvećih vozača Formule 1 u pogledu statistike. Odličan rezultat za celu ekupu, bili su veoma dominantni, definitivno su zaslužili titule“, naveo je on.

Vozač Renoa Danijel Rikardo rekao je da je Hamilton bio dominantan cele sezone.

„Video sam ga u prvih nekoliko krugova i pomislio sam da ćemo možda danas biti u redu, ali onda me je skoro obišao za čitav krug. Osvojiti titulu tri trke pre kraja u skraćenoj sezoni, to je dominacija. Šta da kažem? Još jedna titula, sedma, velike čestitke Luisu“, rekao je Rikardo.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar