Foto: Starsport

Sva tri prva mesta zauzeli su atletičari iz Etiopije.

Etiopljan Mulgeta Birhanu Feisa i njegova zemjakinja Tsedal Čekole pobednici su  jubilarnog 35. Beogradskog maratona.

PROČITAJTE JOŠ

Feisa je 42.195 metara na ulicama glavnog grada Srbije pretrčao u vremenu dva sata, 12 minuta i 57 sekundi, Čekole je deonicu istrčala u vremenu 2:34,00.

Drugo mesto u muškoj konkurenciji osvojio je takođe Etiopljanin Tesome Bekele (2:13,37), a treće njihov sunarodnik Debele Beida (2:16,36).

Drugo mesto kod dama pripalo je takođe Etiopljanki Azebi Gebremedhini (2:44,33), a treće njihovoj zemljakinji Tigist Ajanu (2:51,01).

Kenijac Pol Tiongik pobedio je u polumaratonakoj trci na jubilarnom 35. Beogradskom maratonu, dok je kod dama najbrža bila Kenijka Lusi Mavija Muli. Treće mesto na polumaratonu zauzela je reprezentativka Srbije Teodora Simović, a četvrti u konkurenciji muškaraca bio je naš predstavnik Ðuro Borbelj.

Za dobru atmosferu i na 35. Beogradskom maratonu, već po tradiciji, pobrinula se UNIQA osiguranje, koja je devetu godinu zaredom osigurala sve učesnike. Pravi ritam trkaćima davali su trubači i bubnjari i to na četiri lokacije u gradu: na Brankovom mostu, kod „Londona“, na Terazijama, a iz parka sa Andrićevog venca stizala je i latino podrška uz poznati bend Salsa y Punto. Takođe, svi trkači bili su u prilici i da na poseban način ovekoveče svoje učešće na Beogradskom maratonu pošto je obezbedila i foto zonu, koja se nalazila odmah po ulasku u cilj.

BONUS VIDEO Beogradski maraton se vraća na staze stare slave

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar