VK Radnički, VK Crvena zvezda
Foto: VK Radnički Kragujevac

U derbiju petog kola Superlige Srbije, snage će odmeriti srpski predstavnici u Ligi šampiona, vaterpolisti Crvene zvezde i Radničkog iz Kragujevca, u subotu (20.00) na bazenu „Milan Gale Muškatirović“ u Beogradu.

PROČITAJTE JOŠ

U dosadašnjem toku Superlige Kragujevčani su lako savladali Zemun, Proleter i Šabac, a jedini poraz pretrpeli su na Novom Beogradu, dok su crveno-beli takođe poraženi od Novobeograđana, uz trijumfe nad Naisom i Vojvodinom.

„Nismo zadovoljni dosadašnjom formom. U utakmicama sa Novim Beogradom se videlo da još uvek nismo uigrani i da se tražimo kao ekipa. Ali, početak je sezone, imali smo pehove sa bolešću i povredama i ti porazi ne moraju ništa da znače. Sada ulazimo u period u kome bi trebalo da budemo pravi. Nadam se da ćemo se dići u utakmici sa Zvezdom i podići samopouzdanje za gust raspored koji nas očekuje u novembru“, rekao je Nebojša Toholj, centar Radničkog.

U protekloj sezoni Radničkom su ubedljivo pripala oba superligaška okršaja (16:5, 17:13), ali je Zvezda trijumfovala u finalu Kupa na peterce. U odnosu na te duele, Beograđani su jači za trojicu dokazanih vaterpolista, Bogdana Đurđića, Stefana Pješivca i Filipa Gardaševića.

„Crvena zvezda se pojačala u odnosu na prethodnu sezonu sa tri kvalitetna igrača i dobro je popunjena na svim pozicijama. Sigurno da je dobila vetar u leđa plasmanom u Ligu šampiona, a onda i pobedom nad nemačkim Špandauom. Očekujem jako tešku utakmicu, ali mislim da smo kvalitetniji i ako odigramo na našem nivou, bez padova koji su se dešavali protiv Novog Beograda, možemo da očekujemo pobedu“, zaključio je Toholj.

VK Radnički, VK Crvena zvezda
VK Radnički, VK Crvena zvezda; Foto: VK Radnički Kragujevac

BONUS VIDEO Slobodan Soro: 31 razlike protiv Nišlija – to vam je srpski vaterpolo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram