Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Entoni Džošua, svetski boskerski šampion učestvovao je u Votfordu u demonstracijama pokreta "Životi crnaca su važni", uprkos povredi zbog koje je morao da hoda oslanjajući se na štake.

„Pandemija virusa se otela kontorili. Virus na koji mislim zove se rasizam“, rekao je Džošua.

PROČITAJTE JOŠ:

Džošua je zajedno sa pristalicama pokreta šetao ulicama Votforda, a okupljenima se obratio u parku.

„Ne možemo više da sedimo i ćutimo o tim besmislenim, nezakonitim ubistvima i rasizmu – na osnovu čega? Samo zbog boje kože. Moramo da govorimo na mirnim demonstracijama, kao danas, bravo Votford. Ne smemo koristiti demonstracije za sebične motive i pretvorimo ih u nemire i pljačke“, rekao je Džošua, preneli su britanski mediji.

On je naveo da svi demonstranti moraju da budu ujedinjeni u nenasilnim demonstracijama.

„Uzdržite se od kupovine u njihovim radnjama i trošite u ekonomijama koje ulažu u crnačka preduzeća. To važi za sve zajednice, ako želite da se uzdignete. Investirajte u sopstveni posao. Svaki život je važan, sa tim se slažem 100 odsto. Ali, to uključuje i živote crnaca i zato smo danas ovde“, naveo je 30-godišnji bokser.

Džošua se takodje obratio i mladima širom Velike Britanije koji se okreću zločinima bandi i rekao da je „završeno sa bandama“.

„Osim ako ne želite da sedite u zatvoru, trošeći godine svog jedinog života i razmišljate da mogu da zaključaju brave, ali da ne mogu da zaustave otkucaje sata. Kultura bandi je završena“, naveo je Džošua, vlasnik šampionskih IBF, WBA i WBO pojaseva.

Kako su preneli britanski mediji, Džošua je tokom treninga osetio probleme sa kolenom, zbog čega je koristio štake. Biće detaljnije pregledan, ali za sada nema razloga za brigu.

Džošua bi krajem godine trebalo da boksuje protiv Kubrata Puleva iz Bugarske, a 2021. protiv sunarodnika Tajsona Fjurija.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar