Foto: Tanjug/Frank Gunn/The Canadian Press via AP

Džon Tavarez, hokejaš Toronto Mejpl Lifsa, doživeo je veoma tešku povredu tokom prve utakmice plej-of serije NHL šampionata protiv Montreal Kanadijensa.

Tavarez je sredinom prve četvrtine nakon jednog duela završio na ledu, kada je na njega u punoj brzini naleteo Kori Peri. Hokejaš Montreala je 30-godišnjeg Tavareza udario kolenom u glavu, nakon čega je usledila drama na ledu.

Iako je prvobitno izgledao samo blago potrešen, posle nekoliko trenutaka, pri pokušaju da uz pomoć timskih lekara ustane, Tavarez je klonuo i izgubio svest, pa je nakon intervencije na licu mesta prevezen u lokalnu bolnicu.

Usledile su brojne poruke podrške, njegovi Lifsi su poručili da će u nastavku plej-ofa igrati za njega, dok je i sam Peri izjavio da se osetio „bolesno“:

PROČITAJTE JOŠ...

„Nije mi bilo dobro kad sam video u kakvom je stanju. Bila je veoma strašna situacija. Kontaktiraću ga i razgovaraću sa njim. Nadam se da je dobro“, rekao je Peri po završetku meča koji su Kanadijensi dobili 2:1.

A nedugo potom stigle su sjajne vesti.

Prvo se oglasio sam Tavares:

„Podrška koju sam osetio ne može da bude opisana kroz reči. Zahvalan sam jer mogu da podelim sa vama da sam ponovo kod kuće i da se oporavljam. Hvala mojoj porodici, prijateljima, saigračima, Mejpl Lifsima, navijačima i hokejaškoj zajednici jer su bili uz mene. Takođe, hvala i medicinskom timu i hitnim službama i svima u bolnici „Sveti Majkl“ na brizi i pomoći da stanem ponovo na svoje noge.

Radujem se trenutku kada ću ponovo obući dres Mejpl Lifsa na svoje grudi. Do tog trenutka, navijaću za Lifse u borbi za trofej Stenli kupa“, napisao je na Tviteru, nakon čega je objavljena fotografija na kojoj se Tavares igra sa sinovima.

Tavares je stavljen na takozvani protokol za potres mozga, a još uvek nema najava kada bi mogao iz njega da izađe.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar