Dušan Mandić, Vaterpolo reprezentacija Srbije
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Spektakl u borbi za polufinale Svetskog prvenstva, neko će ostati bez medalje.

Vaterpolisti Hrvatske savladali su Gruziju u osmini finala Svetskog prvenstva u Mađarskoj i pobedom zakazali derbi sa reprezentacijom Srbije.

PROČITAJTE JOŠ

Jedan od najboljih vaterpolista Srbije, Dušan Mandić, kaže da je reprezentacija spremna za ovaj duel.

Utakmica će biti odigrana 29. juna od 16 časova.

Ovo je vaterpolo klasik koji svi vole da gledaju. Oba tima su pretrpela veliki broj izmena u odnosu na Tokio, a našoj ekipi je dosta značilo igranje na Svetskom prvenstvu u Gvangžuu. Znamo težinu četvrtfinala i moramo da budemo, pre svega psihički spremni, jer fizički jesmo. Poznajemo ih, znamo adute i odlučiće hladna glava”, izjavio je Dušan Mandić.

Vaterpolista Novog Beograda Nikola Jakšić smatra da će biti jako naporna utakmica, ali da dosta zavisi od srpske reprezentacije.

„Imali smo kvalitetne pripreme, najbitnija je ovo utakmica na svakom takmičenju. Znamo šta treba da radimo, daćemo svoj maksimum i videćemo koliko to vredi. Promenili smo sastave, vrhunski tim su Hrvati. Biće jako teška utakmica i dosta zavisi od nas, ali je sve otvoreno“, rekao je Jakšić.

Strahinja Rašović je jedan od optimističnijih pred veliki meč.

Došli smo zbog ovih dana odluke, verujem u svoj tim i jedva čekam da počne utakmica. Igrali smo na početku godine i bilo je nerešeno. Nema tajni, godinama unazad je to pravi spektakl i siguran sam da će tako biti i u narednom periodu. Odlučiće želja, motivacija, zajedništvo. Bodrimo se i tako će biti do kraja. Jeste prvi put ovakav meč za nas ali ponašamo se kao da je sto prvi“, rekao je Rašović.

Reprezentacija Srbije je u grupi D ostvarila tri pobede, protiv SAD-a, Australije i Kazahstana.

Pobednik ovog duela će igrati protiv boljeg iz meča Španije i Crne Gore.

BONUS VIDEO Majstorija Dušana Mandića u za nestvarnu pobedu Novog Beograda

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram