Foto: EPA-EFE/TYTUS ZMIJEWSKI

Švedski atletičar Armand Duplantis rekao je da i dalje ne može da veruje da je svetski rekorder u skoku s motkom i da je uzbuđen zbog nastupa na atletskom dvoranskom mitingu u Beogradu.

Duplantis je svetski rekord star 26 godina, oborio u septembru prošle godine na mitingu Dijamantske lige u Rimu, kada je preskočio 6,15 metara.
Šveđanin drži i svetski rekord u dvorani sa preskočenih 6,18 metara.

„Oboriti rekord na otvorenom bilo je ostvarenje sna. Još mi je teško da poverujem kako sam iznad legendarnog Sergeja Bubke na listi“, rekao je Duplantis.

PROČITAJTE JOŠ

Upitan kako je pandemija koronavirusa uticala na njegove treninge u prošloj godini, Duplantis rekao da je na početku bilo vrlo teško trenirati, ali da se polako sve vraćalo u normalu.

„Kada je pandemija prvi put pogodila, bilo je zaista teško trenirati. Svi objekti za trening su bili zatvoreni i nekoliko meseci nismo mogli da imamo odgovarajući trening. Kada sam se vratio u Švedsku u junu, trening se prilično vratio u normalu, međutim s obzirom na dva meseca pauze, trebalo je vremena da se sve vrati na staro“, rekao je dvadesetjednogodišnji atletičar.

Šesti međunarodni atletski miting u dvorani održaće se u Beogradu u atletskoj dvorani na Banjici 24. februara od 17.30 bez prisustva publike.

Duplantis je rekao da je veoma uzbuđen zbog takmičenja u Beogradu, a da je o dvorani na Banjici čuo sve najbolje.

On je naveo da su mu najveći cilj u ovoj godini Olimpijske igre u Tokiju i napad na svetski rekord.

Na takmičenju u skoku sa motkom osim Šveđanina nastupaće i aktuelni olimpijski šampion Brazilac Tijago Braz.

Takmičenje u Beogradu biće poslednja prilika atletičarima za ostvarivanje norme za Evropsko dvoransko prvenstvo u poljskom Torunu, koje se održava od 5. do 7. marta ove godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar