Vujošević uz Hrvate: Zemljotres je test za naše čojstvo

Ostalo 29. dec. 202018:05 > 17:08
Podeli:
Duško Vujošević Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Posle razornog zemljotresa koji je pogodio Hrvatsku, oglasio se naš slavni košarkaški trener Duško Vujošević koji preko našeg portala uputio ljudsku poruku kojom apeluje da se komšijama nađemo u nevolji.

PROČITAJTE JOŠ

„Ovaj zemljotres je i po merenjima na granici velike prirodne katastrofe i to je velika nevolja koja je snašla narod u Hrvatskoj. Bez obzira na sve naše međusobice, iz ovih ili onih razloga, ne smemo izgubiti iz vida da su to ljudi sa kojima smo toliko godina živeli u istoj državi i da se od nas očekuje da im se nađemo u zlu koje ih je snašlo. Treba im pomoći, koliko smo u moći. Inače je sad vreme testiranja na ovaj kovid i mislim da je trenutak da testiramo i naše čojstvo i da reagujemo ljudski i komšijski. Vidim da su neke ponude najavljene od strane države, ali smatram da pomoć treba da se dostavi i bez tih ponuda u smislu da bi bilo dobro organizovati građane koji žele da pomognu“, rekao je Vujošević za Nova.rs.

Bivši trener Partizana je dodao:

„To bi, između ostalog, bilo dobro i lekovito za naše odnose koje opterećuje duga i teška mržnja, za koju više niko nije siguran šta su joj uzroci i čemu vodi. Bez obzira što nam je u ovoj situaciji pandemije i nama ovde teško i što živimo neku vrstu kolektivne šizofrenije u kojoj nam vlast govori kako nikad nismo bolje stajali a što sa stvarnim stanjem nema veze, mislim da treba smoći snage da se prepozna muka koja je zadesila komšije i da možemo, umemo i treba da reagujemo na pravi način: iskreno i ljudski“, zaključio je Vujošević.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram