Foto: KSS/Nebojša Radović

Srpski kajakaš Marko Dragosavljević osvojio je bronzanu medalju u jednosedu na 200 metara, na Svetskom kupu u Segedinu.

Dragosavljević je finalu discipline, u kojoj je bio dvostruki šampion Evrope (2014, 2015), trku izveslao za 35,11 sekundi, dok je za pobednikom zaostao 31 stotinku.

PROČITAJTE JOŠ

„Samim tim što je ovo jedino takmičenje ove godine, prezadovoljan sam stvarno. Medalja mi je neki šlag na torti jer nakon ove cele situacije i zbog treninga i zbog svega koliko smo se svi mučili, ovo je nagrada za sav trud i što sam istrajao u svemu“, nije krio zadovoljstvo Dragosavljević.

Marko Novaković je finale završio na četvrtom mestu, pošto je kroz cilj prošao sa 11 stotinki zaostatka u odnosu na Dragosavljevića (35,22).

U finalu, u kojoj su prva sedmorica takmičara kroz cilj prošli za manje od jedne sekunde, titula je pripala Italijanu Andrei Domeniku di Libertu (34,80), dok je srebro osvojio Kološ Čizmadija iz Mađarske (34,98).

„Pre trke sam bio siguran da ću da pobedim i da budem dominantan u celoj trci, ali pre starta, to niko nije mogao da veruje, vetar je samo okrenuo i malu zavetrinu su imale staze sedam, osam i devet. Videlo se da će vetar dosta da utiče na trku što su na kraju pokazali i rezultati. Jednosed na 200 metara je lutrija i nikad ne može da se zna pobednik, ali i pored toga, sve je ovo super“, dodao je Dragosavljević.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar