Foto: Veslački klub Crvena zvezda

Veslački klub Crvena zvezda je obavestio javnost da je preminuo višegodišnji predsednik veslačkog kluba i legendarni sportista profesor Dragoljub Kavran.

Na čelu veslačkog kluba se nalazio od 2000. godine, a svet je napustio u nedelju 19.. septembra.

PROČITAJTE JOŠ

Bio je redovni profesor Pravnog fakulteta u Beogradu, a predavao je na univerzitetima u regionu i širom sveta.

Profesor Kavran je bio i vrhunski sportista i veslač. U Zvezdu je došao 1949. gdine, bio je član prve postave četverca „Mačora“, ekipe po kojoj je snimljen film „Bal na vodi“.

To je karijera Profesora Kavrana, impresivna i bogata. Takvih je malo i u svetskim okvirima.

Svo to ogromno znanje i iskustvo prof Kavran, kao predsednik kluba od 2000, uložio je u VK Crvena zvezda – Beograd.

U saopštenju koje je objavljeno na sajtu kluba između ostalog stoji.

„Njegove reči, uvidi, iskustvo i beskrajno strpljenje bili su dragocena podrška u teškim i u dobrim vremenima. U teškim, da lakše prebrodimo i izvučemo pouku, u dobrim da se ne pogordimo i izvučemo pouku!

Od Kluba i svakog u Klubu ponaosob nikada nije odustao, tražeći u svakome dobro i tražeći da svako bude dobar i bolji i najbolji. Na jedan poziv, dok bi veliki poslovi čekali, stvorio bi se u Klubu, da pomogne, da da pravni savet, da posavetuje, da prisustvuje teškim sastancima, da svojim autoritetom stane iza Kluba.

Sada se opraštamo sa našim dragim predsednikom. Nećemo reći da je to gubitak, jer ništa u vezi sa prof. Kavranom nije gubitak. On je ostavio veliki trag svojim radom u Klubu i veliki trag u svakom od nas sa kojim je radio, i u budućim generacijama koje ćemo mi podučiti na postulatu: Nemo fit casu bonus: discenda est virtus. – Niko ne postaje dobar slučajno: vrlinu treba učiti“.

Vreme i mesto sahrane će bit naknadno saopšteni.

BONUS VIDEO Predrag Saša Danilović o Dušanu Ivkoviću

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare