FOTO: EPA-EFE/JEAN-CHRISTOPHE BOTT
FOTO: EPA-EFE/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Britanski atletičar Si Džej Udža i drugi put je bio pozitivan na doping testu, te je izvesno da će Britancima biti oduzeta srebrna medalja iz Tokija.

Udža je zajedno sa Žarnelom Hjuzom, Ričardom Kiltijem i Netanijelom Mičel-Blejkom trčao u štafeti 4×100 metara. Oni su tada zauzeli drugo mesto, iza italijanske štafete, koja je tada napravila neočekivan uspeh.

PROČITAJTE JOŠ:

Udži je na doping testu otkriveno prisustvo ostarina u krvi, koji važi za anabolički steroid, koji ima slične efete kao testosteron i služi za povećanje mišićne mase.

Jedinica za integritet atletike (AIU) privremeno je suspendovala britanskog sprintera 12. avgusta, a slučaj je sada prosleđen Sudu za sportsku arbitražu (CAS) koji će morati da donese odluku o mogućoj diskvalifikaciji britanske štafete.

Ukoliko dođe do oduzimanja medalje, srebro će pripasti Kanadi, koja je tom prilikom bila treća, dok će bronza otići u Kinu.

Udža je prošlog meseca nakon prvobitnog pozitivnog testa istakao da je „potpuno šokiran i poražen“ rezultatom i da „nikada nije varao i da nikada ne bi uzeo nedozvoljene supstance“.

BONUS VIDEO Tomašević o Dirku Novickom i zlatu iz Istanbula 2001.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar