Donald Tramp Foto:EPA-EFE/Yuri Gripas

Američki predsednik Donald Tramp poručio je u da neće gledati utakmice NFL-a i fudbalske reprezentacije SAD ako igrači budu klečali za vreme intoniranja nacionalne himne.

Američki fudbalski savez je prošle nedelje saopštio kako je odustao od zahteva da igrači stoje za vreme himne, rekavši da je politika pogrešna i da ometa pokret “Black Lives Matter”.

PROČITAJTE JOŠ

Politika je usvojena 2017. godine nakon što je članica američke ženske fudbalske reprezentacije Megan Rapino kleknula tokom himne pre utakmice u znak solidarnosti sa NFL igračem Kolinom Kapernikom koji je kleknuo da upozori na rasnu nepravdu.

„Neću to više gledati. Čini mi se da NFL kreće u tom smeru, ali ja to neću gledati, jer je to sramota“, naveo je Tramp.

Čelnici NFL lige su naglasili da su pogrešili što nisu slušali igrače koju su osudili rasizam u zemlji koju su zahvatili masovni protesti zbog policijske brutalnosti protiv ljudi crne puti, naročito nakon brutalnog ubistva Džordža Flojda.

Trump je glasno kritikovao igrače koji su klečali za vreme intoniranja himne, a ranije je na Twitteru napisao da NFL igrači, koji su to učinili, „ne poštuju državu i zastavu SAD“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar