Foto: EPA-EFE/Andrew Couldridge

Entoni Džošua pobedio je Kubrata Puleva i odbranio WBO, IBF i WBA titule teške kategorije, kao i IBO pojas. Bugarski izazivač nije mogao da parira Entoniju, štaviše, može se radovati što nije završio na podu u 3. rundi.

Pred 1000 navijača, u londonskoj The SSE Areni, svetski prvak je lagano zaustavio svog izazivača, koji se držao do 9. runde – tada je Džošua došao do 22. nokauta u 24. karijernoj pobedi.

PROČITAJTE JOŠ

Polako je Džošua gradio pobedu i strpljivo čekao svoju šansu, taktički je u svim aspektima zasenio izazivača, koji je u trećoj rundi bio na udaru rafalnih udaraca.

Delovalo je u jednom trenutku da će Pulev odustati, ali je odabrao brojanje u kom Džošua nije imao dovoljno vremena da ga „završi“.

Nešto kasnije se Pulev oporavio tokom pauze u uglu, odlučio je da nastavi bez srljanja, ali je bio i previše pasivan, uz veliko samopouzdanje, Džošua je lagano privodio meč kraju i u 9. rundi je uz direkt vezao dva aperkata, pa je došlo do novog brojanja.

Opet se vratio Pulev, ali nije bio više pribran, dobio je pesnicu zbog koje je nekoliko sekundi proveo na podu bez svesti.

„Jesam li najbolji na svetu? Mislim da sam najbolja verzija sebe i to je jedino bitno. Spreman sam za sledeću borbu i ako će to biti ona s Fjurijem, neka bude. Svima želim srećan Božić“, rekao je Džošua posle borbe i najavio spektakl koji nas očekuje u 2021. godini.

Svi očekuju meč protiv Tajsona Fjurija, a Džošui za sada jedini poraz ostaje onaj od Endija Ruiza u Njujorku u junu 2019. godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar