Foto: Promo

Kompanija Mozzart pomogla 13 ženskih klubova, među kojim su i mlade fudbalerke.

Devojčice inspirisane uspesima našim sportiskinjama često zamišljaju sebe na postolju sa peharom u rukama.

Ali, koliko njih sanja da budu Mesi i Ronaldo? Fudbalski teren u poslednje vreme za neke od njih je postao najbolja pozornica na kojoj žongliraju, daju golove i slave uspehe.

Sa kopačkama i dresovima trče ka svom cilju i snovima. U toj utakmici nisu same, uz njih je uvek kao najglasniji navijač kompanija Mozzart.

Regionalni lider u priređivanju igara na sreću podiže svest o jednakosti u sportu kroz niz akcija, pa i donacijom dresova.

Kompanija Mozzart je do sada pomogla 13 ženskih timova – ŽRK Metalac Valjevo, ŽRK Naisa, ŽOK Smederevo, ŽRK Petrovaradin, ŽFK Karađorđe, ŽFK Radnički 1923, ŽRK Košutnjak Čačak, Ženski odbojkaški klub Ki0230, ŽFK Plava Zvezda Kragujevac i ŽOK Carina.

Ovim klubovima donirana je nova oprema, u okviru akcije „Novi dresovi za nove šampione“.

Foto: Promo

Podrška je nedavno stigla i ŽFK Požegi koja broji više od 60 članica. Ovaj ženski fudbalski klub osnovan je 2013. godine jer je nekoliko devojčica treniralo u muškom fudbalskom klubu Sloga.

„Zbog omasovljenja ženskog sporta i uključivanjem što većeg broja devojčica došli smo na ideju o osnivanju kluba. Jedan smo od retkih kolektiva u kome nema plaćanja članarine, novac koji imamo i od koga klub obezbeđuje egzistenciju dobijamo od opštine, dok ostatak obezbeđujemo sopstvenim sredstvima i dobrom voljom kljudi koji nam pomažu. Hvala Mozzartu što se našao u tom krugu i prepoznao naš rad te nam poklonio dragocenu opremu – kaže Dejan Vukotić predsednik ovog kluba i dodaje da je osnovni moto kluba „Treniraj me kao fudbalerku, tretiraj me kao damu“.

Za samo nekoliko godina ŽFK Požega je postigao neverovatne rezultate. Devojčice do 12 godina osvojile su 10 turnira u muškoj konkurenciji, razvojna grupa devojčica od 12 do 15 godina zauzela je drugo mesto na kraju sezone, turnira u muškoj konkurenciji.

„Posebno mi je drago što su naše seniorke zauzele prvo mesto u drugoj ligi za žene, ovo je veliki uspeh za klub iz malog mesta kao što je Požega. Na međuopštinskim sportskim igrama u kojima su učestvovali timovi iz 3 države Srbije, BiH i Crne Gore na kojima smo predstavljali našu opštinu zauzimamo tri godine uzastopno drugo mesto. Takođe smo u zimskom periodu osvojili mnoge turnire širom Srbije. Ovaj uspeh podstakao je uključivanje devojčica u sport tako da naš klub u ovom momentu ima oko 60 devojčica raspoređenih u 3 kategorije“, objašnjava Vukotić.

Ipak, ostaje žal jer se seniorke zbog nedostatka sredstava nisu plasirale u viši rang već su prepustili mesto drugom timu.

Moj vrtić – Moj klub

U saradnji sa FK Sloga Požega napravili su jedinstven projekat koji su nazvali Moj vrtić-Moj klub gde im svake srede i četvrtka dolazi preko 250 dečaka i devojčica iz obdaništa kojima pomažu u razvoju motoričkih sposobnosti i ujedno ih uče prve sportske korake.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar