Foto: EPA-EFE/LARRY W. SMITH

Dešon Votson, jedna od najvećih mladih zvezda NFL šampionata i američkog sporta, mogao bi da završi karijeru pre nego što je ona uhvatila pravi zalet.

Votson, nekadašnja zvezda univerziteta Klemson i aktuelni kvoterbek Hjuston Teksansa, optužen je da je izvršio seksualni napad na maserku zaposlenu u salonu za masažu u blizini trening centra njegovog tima.

Prema navodima u tužbi koju je pokrenuo advokat Toni Bazbi, Votson je u martu 2020. godine zakazao masažu kod žene koja je u tom trenutku radila od kuće, nakon čega je od nje zahtevao da posebnu pažnju posveti masaži prepona, da bi u jednom trenutku njenu ruku stavio na svoj polni organ.

PROČITAJTE JOŠ...

Kada je ona odlučila da prekine sa masažom, Votson je navodno izgubio živce i počeo da preti da će joj uništiti karijeru:

„Znam da imaš karijeru i reputaciju, i znam da ne želiš da se iko igra sa tvojom, isto kao što ja ne želim da se iko igra sa mojom karijerom“, stoji u tužbi.

Iako se Votson kasnije izvinio zbog svog gesta, žena je odlučila da godinu dana kasnije pokrene parnicu.

„Žene su se previše puta susrele sa ponašanjem sa kojim niko ne bi trebalo da se susreće. Da li je izgovor to što je poznat? Ili kada su u pitanju oni koji se nalaze na specijalnim pozicijama, ili kvoterbekovi lokalnih profesionalnih timova? Ne bih rekao. Ovaj slučaj protiv Votsona nije samo o novcu, već o časti i zaustavljanju ponašanja na koje bi trebalo momentalno staviti tačku“, napisao je Bazbi.

Od Votsona se u tužbi traži da neimenovanoj ženi isplati novac na osnovu štete koju ju je naneo usled gubitka posla, mentalnog bola, patnje, ali i nemogućnosti da uživa u životu i budućnosti.

Kvoterbek Hjustona je na svom Tviteru odbacio optužbe:

„Nikada nisam tretirao nijednu ženu na bilo koji drugi način sem krajnjeg poštovanja. Za razliku od Bazbija, ovde u pitanju za mene nije novac, već želja da očistim svoje ime, i radujem se tome“, napisao je on.

Ubrzo su se oglasili i Teksansi:

„Ovo je prvi put da smo čuli za taj događaj. Nadamo se da ćemo uskoro dobiti više informacija. Ovakve optužbe shvatamo veoma ozbiljno. Sačekaćemo dalje informacije pre nego što budemo izašli u javnost sa dodatnim izjavama“, naveli su u svom saopštenju.

Ukoliko se ispostavi da je kriv, Votson bi mogao da bude suspendovan od strane lige na najmanje četiri utakmice, a potencijalno i na čitavu godinu bez plate.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar