Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Toni Đerona, selektor rukometne reprezentacije Srbije, nakon trijumfa nad Grčkom sa 31:21 imao je razloga za zadovoljstvo, ali i nekoliko stvari koje su ga zabrinule.

Španski strateg je objasnio šta je bio ključ trijumfa nad Grcima:

PROČITAJTE JOŠ

„Bilo je teže psihički nego fizički posle velikog napora i uspeha protiv Francuske. Grke respektujemo, pokazali su timski duh, pokazali su da su borci i da teraju protivnike da izvuku najviše iz sebe. U prvom poluvremenu napravili smo više grešaka nego u dve utakmice sa Francuzima. U 15 minuta drugog poluvremena smo uradili puno, odigrali dobru odbranu onako kako želimo i ona je bila ključ. To nam je omogućilo da napravimo razliku i postignemo lake golove. Imamo pet bodova posle tri utakmice. Vraćamo se u svoje klubove, a na narednoj akciji ćemo pokušati da još više unapredimo neke segmente u našoj igri“, istakao je Đerona.

Lazar Kukić, srednji bek Srbije koji je postigao pet golova protiv „helena“, istakao je šta je presudilo u korist naše selekcije.

„Drago mi je da nižemo pobede u Zrenjaninu. U prvom poluvremenu smo imali određenih padova, izgubili par lopti, ali smo se zato na startu drugog stabilizovali i zasluženo rešili utakmicu u svoju korist. Završili smo utakmicu kako smo se dogovorili. Malo smo i ispražnjeni posle utakmica sa Francuskom, ali smo pokazali da smo prava grupa. Čestitao bih momcima na dve nedelje fantastičnog rada i posvećenosti“, rekao je Kukić.

Selektor reprezentacije Grčke Jianis Arvinitis istakao je da je veliki problem njegove selekcije što je ovo bio prvi takmičarski meč posle godinu dana.

„Čestitam reprezentaciji Srbije. U prvom delu smo se trudili da ostanemo blizu, dobro smo trčali i imali neke šanse da još više smanjimo razliku. Ovo je bio naš prvi meč posle godinu dana i bilo je teško. U drugom poluvremenu smo izgubili koncentraciju, loše odigrali u napadu i Srbija je to kaznila lakim golovima.“

Srednji bek gostujućeg tima Haralampos Malios objasnio je sve probleme sa kojima se Grčka susrela:

„Prva utakmica posle godinu dana, nismo imali levorukog igrača, nismo imali stabilnost. U drugom poluvremenu je nedostajalo opcija u napadu. Sigurno je da možemo bolje. Srbija igra odličan rukomet na početku rada sa novim selektorom. U timu ima igrača svetske klase poput oba golmana, Marsenića, Kukića. Bila je ovo dobra lekcija za nas“, rekao je Malios.

Srbija – Grčka 31:21 (15:12, 16:9)

Dvorana: „Kristalna“, Zrenjanin Gledalaca: Bez prisustva publike Sudije: Pirvu, Potirniče (Rumunija)

Srbija: Abutović, Đorđić 1, Radivojević 8, Marsenić 5, Pešić, Popović 1, Kukić 5, Cupara, Milosavljev, Šotić 3, Orbović 3, Sretenović 1, Obradović, Vorkapić 4, Kolaković, Dodić

Grčka: Malios 2, Kostakidis, Kotanidis, Ciras 3, Evangelidis, Papdionjsiju, Kandilas, Cilis 1, Pasijas 2, Arapakopulos 3, Dompris 2, Milonas 6, Bukovinas 1, Mičalidis, Arampacis 1, Kalomoiros

Foto: Sofascore/Printscreen

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar