Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Selektor reprezentacije Srbije Toni Đerona rekao je da bi dobru energiju i samopouzdanje iz dva duela sa Francuskom trebalo iskoristiti na utakmici protiv Grčke.

Rukometaši Srbije igraju u sredu od 17 časova protiv Grčke u Zrenjaninu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

PROČITAJTE JOŠ

„Kada imaš određeno iskustvo, normalno je da budeš srećan kada pobediš takvog protivnika. To iskustvo ti i pomaže da se spremiš za naredni korak. Čeka nas drugačiji protivnik i utakmica u svim aspektima. Potrebno je iskoristiti dobru energiju i samopouzdanje koje smo dobili da uradimo stvari kako treba do kraja. Protiv koga god da igramo, zadaci u odbrani i napadu se moraju ispuniti“, rekao je Đerona za sajt Rukometnog saveza.

Srbija je prethodno u Zrenjaninu pobedila Francusku sa 27:24, a sa istim protivnikom odigrala je u Kreteju nerešeno 26:26.

„Ne poznajemo grčke igrače kao francuske, zato priprema mora da bude još pažljivija da posle dva koraka, napravimo i treći. I dalje mislim da smo zaslužili da pobedimo u Francuskoj. Odigrali smo fantastičan meč. Proslavili smo malo posle večere, ali pre spavanja sam odgledao utakmicu i ujutru pripremio video da momci vide šta je moglo bolje. Napravili smo korekcije, koje nam neće biti od pomoći samo za Grke, već i za buduće akcije“, naveo je selektor.

Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Grčka je dobro igrala protiv Makedonije i Islanda u poslednjem kvalifikacionom ciklusu, a Đerona je rekao da poštuje taj tim, koji nema velike igrače u jakim evropskim ligama.

„To je tim koji se bori 60 minuta, posebno kada igra kući. Pre godinu dana su pobedili Finsku sa 16 razlike, a to uraditi protiv bilo koga u današnjem rukometu, nije lako. Pobedili su i Kipar sa 14. Puno trče, od početka do kraja, stvarno su posvećeni. Moraćemo da ih pobedimo u 60 minuta. To sam rekao i igračima“, rekao je Đerona.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar