Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Toni Đerona skratio je spisak igrača na koje računa za utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo na 24 imena.

Srbija će igrati dvomeč sa Francuskom (5. januara u Zrenjaninu i 9. januara u Kreteju), a dočekaće i Grčku (13. januara u Zrenjaninu).

PROČITAJTE JOŠ

Kako je selektor objasnio u izjavi za sajt Saveza iz porodičnih razloga izostaju Marko Vujin, Nemanja Zelenović, Nemanja i Vanja Ilić.

„Čitav ovaj period redovno držimo sastanke stručnog štaba na kojima pratimo formu igrača i diskutujemo o njihovim kvalitetima. Situacija u kojoj živimo donela nam je ponovo izazove sa kojima moramo da se nosimo. Iz porodičnih razloga na ovom okupljanju bićemo bez Nemanje Zelenovića, braće Ilić i Marka Vujina. Imamo razumevanja za to. Iz tog razloga napravićemo širu grupu igrača, da imamo razne opcije, a i vidimo neke mlade igrače poput Dodića, Petrića, Popovića koji igra dobro u Čurgu. Ideja je da se kompletiramo posle Nove godine dolaskom igrača iz Vesprema (Cupara i Nenadić) koji će učestvovati na Fajnal-foru Lige šampiona i izaberemo 18 igrača za utakmice sa Francuskom i Grčkom“, rekao je Đerona.

Otkrio je da će se tek znati da li će igrači moći da se vide sa porodicama:

„U dogovoru sa doktorom još uvek razmišljamo kako omogućiti igračima da vide svoje familije tokom praznika. Videćemo da li je to izvodljivo. Bitno je da budemo zajedno, ovo će biti naša prva akcija i verujte, jedva čekam da radim sa igračima na treningu. Duži vremenski period razgovaramo, gledamo video materijale, ali teren je nešto drugo. Nadam se da ćemo prvi trening imati 28. decembra.

Analizirao je i sastav rivala sa kojima će „orlovi“ odmeriti snage:

„Francuska ima sličnih problema. Iz tih razloga oformili su širu grupu igrača, ubacili neke mlađe, biće ih 23,24. Imaju dosta igrača na Fajnal-foru Lige šampiona tako da će se i oni kasnije kompletirati. Kada igraš protiv Francuske nebitno je ko je na terenu nasuprot tebe, jer znaš da je to ozbiljna, super kvalitetna ekipa. I tamo će ova akcija biti prvi posao za novog selektora Žila. Gledali smo njihove mečeve sa prošlog Evropskog prvenstva, a i poznajemo igrače koji igraju u tamošnjoj ligi. Igraju jako u odbrani i trče puno. Stalnoj su u najvećoj brzini. Grci su već dve nedelje u Kampu, gde im samo fale igrači koji igraju u inostranstvu. Očekuje nas teška utakmica. Oni uvek igraju na 100 odsto. Nadam se da ćemo januarsku akciju zaključiti sa nekim bodovima koji će nam trasirati put ka EP 2022 – jasan je Toni Đerona.

Na spisku „orlova“ su:

Golmani: Todor Jandrić (Zagreb), Vladimir Cupara (Vesprem), Dejan Milosavljev (Berlin), Milan Bomaštar (Metaloplastika).

Leva krila: Mladen Šotić (Vojvodina), Miloš Grozdanić (Koburg).

Pivoti: Mijajlo Marsenić (Berlin), Živan Pešić (Nekse), Ivan Popović (Čurgo), Vuk Milenković (Slovenj Gradec).

Desna krila: Vukašin Vorkapić (Metaloplastika), Bogdan Radivojević (Pik Seged).

Bekovi: Milan Vukovljak (Vojvodina), Ilija Abutović (Raj Neker Leven), Stefan Dodić (Metalurg), Petar Đorđić (Benfika), Lazar Kukić (Benfika), Stefan Petrić (Partizan), Aleksa Kolaković (San Rafael), Nemanja Obradović (Zagreb), Petar Nenadić (Vesprem), Milan Milić (Nant), Miloš Orbović (Motor), Jovica Nikolić (Vojvodina).

Okupljanje je zakazano za 27. decembar u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar