Dejvid Kultard
Dejvid Kultard; Foto: Twitter Screenshot Oracle Red Bull Racing

Dejvid Kultard, legendarni vozač Formula 1, stigao je u Srbiju.

Ovaj vicešampion sveta iz 2001. godine (ispred njega je bio samo Mihael Šumaher) odlučio je da veče pre nego što će provozati bolid Red Bula ulicama Beograda proba ćevape.

PROČITAJTE JOŠ

Iz jedna kafane je objavljen snimak kako uživa u taktovima naše muzike. Sedeo je za stolom, a svirali su mu tamburaši.

Legenda Formule 1 je od 1994. do 2008. godine bio deo najbržeg cirkusa na svetu, a vozio je za Vilijams, Meklaren i kasnije Red Bul.

Upisao je 13 pobeda, a 62 puta je završio na podijumu.

Kultard je govorio i o dolasku u Srbiju.

„Prvi put sam u Beogradu, napravio sam svoju mini turističku turu. Šetao sam nekoliko sati po gradu da sagorim kalorije jer sam dugo bio u avionu zbog odlaganja leta. Pogledao sam okolo i za sada imam dobre utiske, videću i kakav je noćni život. Onda se vraćam sledećim putovanjima“, rekao je Kultard.

„Veoma je teško porediti da budeš vozač grand prija i da radiš na televiziji i da pričaš o Formuli 1. Veza je što mogu da razumem o čemu vozač razmišlja u tom trenutku, naravno nisam Maks Ferstapen koji je neverovatan vozač, koji je svetski prvak koji će ove godine opet pobediti. Moj cilj nije da kažem: Evo Maks, kada sam osvojio Monako ovako sam to uradio. Moja uloga je da pričam ljudima o izazovima, komunikacija sa navijačima. Kada sam bio mali ja sam hteo da čujem to da čujem,  razlog zašto sam ovde danas je što želim da pričam o tome.

Biti grand pri vozač je 90 odsto bola i frustracije za 10 odsto uspeha i zadovoljstva. Tako je za bilo koji profesionalni sport, niko ne dominira i ne pobeđuje stalno. U boksu možda češće pobeđuješ nego što gubiš, ali u drugim sportovima kao što je fudbal ili tenis ne pobeđuješ uvek. Tako je kako je uvek će neko tog dana imati veći potencijal i bolje prilike. Moraš da razumeš kako da se nosiš sa uspehom i razočaranjem. Ne idem na mnogo trka svog sina jer radim na televiziji, ali sam bio u subotu. Bio je mnogo frustriran jer nije počeo kako je trebalo. Imao je suze u očima i rekao sam mu da ga razumem. Sa 30 godina sam imao godine frustracije, suze nisu rezervisane za decu, one su tu zbog strasti, želje. Kada nemaš više suza, onda više nemaš strasti i tada bi trebalo da staneš. Ako mu se ne sviđa osećaj da plače zbog frustracije trebalo bi da stane sada jer će biti mnogo takvih momenata“, rekao je Kultard.

Ponekad i za sebe kaže da je bio dosadan na televiziji, ali teško da iko to smatra za istinu kada se zna kakav je majstor neposrednosti.

BONUS VIDEO Jeziv udes Mika Šumahera

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar