Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Vaterpolo reprezentacija Srbije od 18 časova na bazenu "Milan Gale Muškatirović" igra susret četvrtfinala evropskog dela Svetske lige protiv tima Španije.

Iako je bilo dosta priče o ovom meču, igrači koji su došli na utakmicu iz Italije, koja je pogođena epidemijom koronavirusa, nisu imali nikakav poseban tretman po dolasku u zemlju, a organizatori uveravaju da sve ide po planu i da nema bojazni da će se meč odigrati.

Parovi četvrtfinala:

Crna Gora – Hrvatska

Italija – Mađarska

Srbija – Španija

Francuska – Grčka

S druge strane, za selektora Dejana Savića veći problem je odsustvo pojedinih igrača. Dva mađarska kluba, Eger i OSC su uskratili dolazak na susret Andriji Prlainoviću, Branislavu Mitroviću, Strahinji Rašoviću i Savi Ranđeloviću, pa će srpski tim biti uskraćen za sjajan kvartet igrača.

Mađari su iskoristili pravo da zbog učešća igrača u domaćim takmičenjima, zadrže srpske vaterpoliste, pa će to biti posebna glavobolja za Savića protiv jake španske ekipe.

Druga stvar su povrede igrača, Nemanja Stanojević je otkazao dolazak zbog bolesti, a povrede od ranije imaju Nemanja Vico i Duško Pijetlović.

„Još ne znam sigurno ko će igrati. Ima rovitih, povređenih, ali ovo što imam na okupu je trenutno naš najbolji tim. Nismo prihvatili predlog Španije da igramo nedelju dana ranije, Mađari su iskoristili svoje pravo da zadrže igrače, sada se ispostavlja kao da smo doneli odluku protiv nas samih. Šta je, tu je. Špance odlično poznajemo, u poslednjih nekolio mečeva bilo je i dobrih i loših rezultata. Oni igraju na svoj način, sa mnogo brzine, agresije, moramo naći način da im odgovorimo na sve to“, izjavio je Savić.

PROČITAJTE JOŠ

Dobra stvar je što je plasman na Olimpijske igre obezbeđen, pa ovakva takmičenja služe za okupljanje i uigravanje tima.

„Sa jedne strane završnica može da bude jedan turnir više, a sa druge može da bude i zamka. U suštini, na nama je da odlučimo na koji način ćemo da pristupimo, da li kao 2014. u jakom treningu i igramo utakmice, a sa druge starne ako se kvalifikujemo, možda pošaljemo i drugi tim, odnosno mlađi sastav“, zaključio je Savić.

Dušan Mandić kaže da bi jedna od ključnih stvari mogao da bude i šut.

„To moramo da radimo kvalitetnije, kada smo u napadu, pred njihovim golom, moramo da pojačamo koncentraciju“, poručio je Mandić.