Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Vole ga svi, bez izuzetka. Simpatičan je redom od tetke koju sport ne zanima, do onih koji možda tek sad počinju da vole vaterpolo.

Dejan Savić je stvarno neponovljiva pojava u srpskom sportu, i šteta što je samo jedan. Harizma, šmek, mangupski momenti, ali i znanje ispred svega. Ne mora baš uvek ispred svega, ali tačno zna kad, šta i kako.

PROČITAJTE JOŠ

Pa, ne osvajaju se zlata (dva olimpijska zaredom, na primer) sama od sebe, padnu im oko vrata eto tako.

Nema rekordne 444 utakmica kao igrač za reprezentaciju jer je „dobar dečko“, nije dao 405 golova jer je mnogo jako šutirao, nije kao trener osvojio sve što se može zato što ga igrači gotive.

Legendarni Deki zna. I tačka. Zna kad treba da se šali, kad da povikne, kad da opsuje, kad da rastereti ekipu i kad da je povede ka tronu na sebi svojstven način.

Nekada mora i da se podvikne, u duhu našeg jezika su i psovke, jasno da se to nekome ne sviđa, ali ih je u emotivnom naletu nekad teško izbeći.

Zato je Savić morao svojim pulenima da objasni koliko su mlohavi, ako ih neko poznaje u dušu i vidi kakvi su bazenu, onda je to on – njega ne mogu da prevare.

Vaterpolisti Srbije igrali su protiv SAD u prvom kolu Svetskog prvenstva u Mađarskoj i pri vođstvu rivala 7:6 morao je da reaguje.

„Koji vam je k****, svi ste mlohavi. Nastavljamo da plivamo, golovi iz igre. Hej, svi ste mlohavi, znate koji su vam to pokreti?“, pokušavao je Savić da trgne svoje igrače uz gestikulaciju pokušavajući da dočara kako „delfini“ izgledaju u bazenu.

Uradio je ono što je naumio, trgao izabranike i nasmejao sve – onako kako on ume.

I ne radi se ovde o psovki, koja se omakne svakome, niti o tome da ne treba psovati, već da je prirodna reakcija satkana od emocija koje nekada ne mogu drugačije da se izraze.

A, Dejan Savić je gromada satkana od emocija prevashodno, prirodnih reakcija i zlatnog načina rada. To kažu srpski vaterpolo i njegova istorija.

BONUS VIDEO Dejan Savić i Ivica Tucak nasmejaće vas do suza kao nikad pre

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar