Foto: EPA-EFE/BO AMSTRUP DENMARK OUT

Selektor Danske Jesper Jensen žesoko je kritikovao suđenje posle meča Hrvatske i Danske na Evropskom prvenstvo za rukometašice.

Hrvatice su pobedom 25:19 došle do bronzane medalje, prve u svojoj istoriji protiv jedne od zemalja domaćina, a Dankinje su posle egala u prvom poluvremenu i 11:11, popustile u nastavku meča.

PROČITAJTE JOŠ:

Hrvatska je to iskoristila i kaznila svoje rivalke, ali su se posle meča i Crnogorke Jelena Mitrović i Anđelina Kazanegra, kao sudije našle na udaru poraženih. Supervizorka je bila Arijana Vojić iz BiH, dok je drugi supervizor bila Juta Erman Vulf iz Nemačke.

„Mnogo mi je žao, boli me želudac zbog svega ovoga. Ne mislim da smo zaslužili da završimo ovako. Čestitam Hrvatskoj što su diktirale tempo, mi nismo uspeli da prevladamo to. Imali smo 7:4 i mnogo šansi da postignemo gol i odlučimo meč, štaviše, mislim da smo mogli da dobijemo sa deset razlike i izgleda potpuno drugačije kad vidim da smo izgubili sa šest“, rekao je Jesper Jensen za danske medije.

Dankinje su tokom drugog poluvremena dugo bile bez pogotka, ali se na suđenje požalila i rukometašica Katrin Hajndal.

„Postalo je preveliki izazov za nas jer smo dopustili da sutkinje previše utiču na tok utakmice, a nismo mogli da pronađemo rupu napadima. Malo smo i pali u odbrani“, prokomentarisala je Hajndal.

Kada se dotakao suđenja, selektor Jensen je imao još strožu ocenu, a Evropska rukometna federacija je već bila predmet kritika jer su isključivo ženski timovi sudija bili na nekim mečevima.

„Smešno, groteskno! Nivo nije bio visok i dostojan Evropskog prvenstva, bilo je kao da igramo na Balkanu pre 20 godina, gde ste da ste prevareni“, rekao je Jensen.

Da podsetimo, na Evropskom prvenstvu za rukometašice, zlatnu medalju su osvojile Norvežanke, koje su u finalu pobedile Francusku sa 22:20.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram