Foto:Zoran Lončarević

Danilo Ikodinović, proslavljeni srpski vaterpolista, koji je sa prijateljima iz nacionalnog tima toliko sreće doneo Srbiji, i sada, van bazena, pokazuje koliko mu je stalo do našeg naroda.

U vremenu kada se Srbija „davi“ u problemima, kada suzavac puni oči napaćenog naroda i pokušava da uguši slobodu izražavanja, Ikodinović jasno, bez ustezanja, pokazuje revolt zbog načina koji aktuelni srpski režim, na čelu sa Aleksandrom Vučićem, (ne)vlada trenutnom situacijom, omalovažavajući „običnog“ čoveka do granica pucanja.

PROČITAJTE JOŠ

Šta vas je navelo na revolt?

“Navelo me je stanje u državi, sveopšta nesigurnost pre svega, siromaštvo, apatija koja se oseća na svakom koraku”, kaže Ikodinović za Nova.rs.

Kakve su bile reakcije posle objava na Tviteru, da li je više onih koji vas hvale ili onih što vas pitaju šta vam je sve to trebalo?

“70:30 u korist onih koji hvale. Na svu sreću, sreću našu kao naroda“, ne dozvoljava Ikodinović da ga napusti optimizam, ma koliko bila teška situacija.

Kako gledate i na jedne i na druge reakcije?

“Gledam podjednako, svako ima pravo na svoje mišljenje. Naravno, mnogo mi je bliže kritičko mišljenje prema celoj situaciji u državi.”

Šta vam najviše i konkretno smeta?

“Kao što rekoh, sveopšta nesigurnost u bilo šta u državi, u neprekidne laži vodećih ljudi iz vlasti, siromaštvo koje vlada, odnosno ogromna razlika između 5 odsto bogatih i 70-80 odsto siromašnih i to se sve više produbljuje…“

Da li ste razočarani slabim odzivom poznatih naših sportista, da li ste očekivali da se možda još neko oglasi?

“Ne očekujem odavno ništa ni od koga. Svako radi po svom nahođenju.“

Da li se na možda plašite „odmazde“ na neki način, na sportskom ili bilo kom drugom planu?

“Ne plašim se ničega. U jednom momentu jesam bio zabrinut za rad mog ugostiteljskog objekta, ali sam shvatio da pošten čovek nema čega da se plaši“, završio je Ikodinović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare