Danilo Ikodinović Foto: Privatna arhiva

Proslavljeni srpski vaterpolista Danilo Ikodinović kritikovao je gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića zbog rekonstrukcije bazena u dvorani Spens.

Ova rekonstrukcija je počela još leta prošle godine i trebalo je da bude gotova u roku od tri meseca.

PROČITAJTE JOŠ:

Godinu kasnije, rekonstrukcija je nedovršena, a rok se samo pomera. Navodno su od Vučevića zaposleni skrivali pravo stanje stvari duže od mesec dana, te nije bio svestan da posao nije gotov.

Bazen je, umesto da bude bezbedan i obnovljen za korisnike, imao više pukotina, voda se nepravilno izlivala, a za sve to je utrošeno oko 124 miliona dinara – odnosno više od milion evra.

Ni firme koje su izvodile radove, ni nadzor koji je trebalo da vrši kontrolu, nisu se oglašavali o ovom pitanju.

„Vučeviću bi bilo bolje da kaže kad otvara Spens unutrašnji bazen, s obzirom na to da je prošla letnja sezona, a grad vapi za zatvorenim bazenom. Da kaže gde je 1,1 milion evra, bačenih na propalu rekonstrukciju. I da mu kažu da gradonačelnici u Evropi idu biciklom na posao bez obezbeđenja“, konstatovao je Ikodinović.

Vučević je u sredu objavio kako odlazi na posao biciklom zbog Svetskog dana bez automobila.

„Kada god mi obaveze dozvoljavaju, volim da biciklom dođem na posao, jer znam da sam tog dana makar malo pomogao planeti Zemlji u borbi protiv zagađenja. Volim osećaj slobode koju pruža dvotočkaš dok uživam u lepoti našeg Novog Sada, grada sa mnoštvom biciklističkih staza. Čuvajmo prirodu, čuvajmo svoj grad, čuvajmo sebe i sve one koji dolaze posle nas“, rekao je prethodno Vučević.

BONUS VIDEO: Sahrana i poslednji ispraćaj košarkaške legende Dušana Ivkovića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar