Danilo Adzic
Danilo Adžić Foto:Screenshot/Youtube/DPS Crne Gore

Danilo Adžić vaterpolista Primorca i odbornik DPS Kotor se oglasio povodom iptužbi sa skrnavljenje crkve Svetog Nikole u Kotoru i bahato ponađanje.

PROČITAJTE JOŠ

Adžić tvrdi da je u pitanju podmetačina, i da nema nikakve veze sa optužbama.

„Odrastao sam u Kotoru i podizan uzkulturu po kojoj je ovaj grad prepoznat. Kršten sam u crkvi Svetog Nikole, rodbinski sam vezan za porodicu oca Nemanje Krivokapića i nikad, ni u najluđim snovima nisam mogao da zamislim scenario u kom sam optužen za gnusni čin koji mi se stavlja na teret“, navodi se u reakciji odbornika DPS-a.

Adžić je osvrnuvši se na činjenicu da je profesionalni vaterpolista, naveo da sportista ne sme biti nacionalista, i da je igrao za Crvenu zvezdu i Partizan.

„Ja sam sportista, a sportista ne sme biti nacionalista. Student sam Pravnog fakulteta u Beogradu. Igrao sam za VK Crvena Zvezda i VK Partizan. Sve moje kolege, sa studija ili iz sportskih klubova, uveren sam da će potvrditi da me ne mogu zamisliti u ulozi u koju me mediji nasilno guraju proteklih dana. Jedino što me ohrabruje u svemu ovome je činjenica da niko ko me je ikada upoznao, ne može da zamisli da su ovi navodi istina. Moj doživljaj grada iz koga sam ponikao i u kom želim da ostanem, kosi se sa svakom vrstom diskriminacije ili uvrede na bilo kojoj osnovi. Moj odgoj, odrastanje, percepcija suživota na našim prostorima, ne daju prostora za uvrede i napade, a posebno ne bih komentarisao neprimerene radnje kojim se omalovažava jedan vredan sakralni objekat mog Kotora“, kazao je Adžić.

Adžić ističe da je posle pisanja medija otišao i razgovarao sa ocem Krivokapićem i da su sve raščistili.

„Nakon medijskih navoda sastao sam se sa ocem Nemanjom, prema kojem imam iskreno poštovanje, i u prijateljskom razgovoru smo razjasnili splet nesretnih okolnosti koje su dovele do ove konstruisane priče. Još jednom želim da ponovim da naslovi i tekstovi u kojima se spominjem ovih dana, ne odgovaraju istini i predstavljaju bezočnu manipulaciju javnim mnjenjem. Nedjela koja mi se spočitavaju ne bih nikada sebi dopustio, iz poštovanja prema sopstvenom dignitetu, svojoj porodici, sportu kojim se bavim, crkvi u kojoj sam kršten, prema mom Kotoru i lokalnom parlamentu čiji sam član“, kazao je Adžić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare