Danijele Santareli; Foto: OSS

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Danijele Santareli izjavio je da je zadovoljan posle trijumfa nad Nemačkom (3:1) u devetoj utakmici Lige nacija u Kalgariju i naglasio da je cilj Srbije plasman u finale ovog takmičenja.

„Ova pobeda nam je bila veoma bitna jer smo želeli na najbolji način da započnemo vikend u Kalgariju. Nemačka je tezak protivnik jer igraju veoma brzu i kvalitetnu odbojku, ali bio sam siguran da naš tim ima sposobnosti da trijumfuje“, rekao je Santareli.

PROČITAJTE JOŠ

On je posebno istakao drugi set.

„Prvi set je bio veoma loš, mislim da nismo bili samouvereni. Posle toga je došlo do prishološke promene, zaigrali smo daleko bolje u odbrani, više smo se borili, imali smo pravi pristup i mislim da je drugi set bio neverovatan za nas. U trećem setu smo igrali uravnoteženo do 20. poena, a onda je ponovo došlo do promene. Potrudili smo se i osvojili smo bitne poene. Potom je nivo samopouzdanja porastao, ali mislim da smo se na 16:6 previše opustili. Ipak, odbrana je bila dobra u finišu seta i sada smo na korak od finalnog turnira“.

Italijan je najavio težak duel protiv SAD u noći između četvrtka i petka (4.00).

„Ovo ne znači da smo završili posao. Bio je ovo tek početak onoga što smo zacrtali. Sada nas čeka odmor, pa tri uzastopne utakmice, a najteži će biti ona protiv SAD. Mislim da je i Kanada dobar tim, a pritom igraju i kod kuće. Želimo finale i zato nam je svaki bod bitan“, izjavio je selektor Srbije.

Odbojkašice Srbije posle devet odigranih mečeva zauzimaju peto mesto na tabeli Lige nacija sa 17 bodova i blizu su plasmana na finalni turnir koji će se igrati u Ankari.

Posle duela protiv Amerike, naša selekcija igraće u Kalgariju protiv domaćina Kanade (2. jul) i lidera Lige nacija Japana (3. jul).

BONUS VIDEO Gerić: Moramo da mislimo svojom glavom!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar