Foto: EPA-EFE/KHALED ELFIQI

Rukometaši Švedske i Danske boriće se za titulu najboljih na planeti, nakon što su u polufinalu savladali Francusku, odnosno Španiju.

PROČITAJTE JOŠ...

U prvom meču polufinala Šveđani su na početku imali prednost, doduše ne veću od dva gola (3:1, 6:4), da bi Francuska uspela da preokrene i povede 7:6 serijom od tri vezana pogotka.

Razigrali su se tada Šveđani, podigli agresivnost u odbrani, pa su uzvratili serijom 4-0, potom nakon gola Francuske vezali još dva, što je bilo dovoljno za 12:8, a prvo poluvreme su rešili u svoju korist 16:13.

U drugom delu Francuzi su uspeli da priđu na jedan gol minusa odličnom igrom u uvodnim minutima, ali od 17:16 za Šveđane ubrzo je bilo 20:16, potom 23:18, što su uspeli da održe do samog kraja, a potom rezultat učine još i ubedljivijim, 32:26.

Drugo polufinale proteklo je u znaku dominacije Danaca, koji su u prvih 30 minuta imali i pet golova viška (13:8), ali je Španija tu prednost počela da topi sredinom drugog dela. Prilazili su u više navrata na gol zaostatka, poslednji put pri prednosti Danaca 34:33, ali je šut Marćana završio na prečki, a Danci uspeli da dođu do još jednog gola i overe plasman u finale.

Za titulu najboljeg tima na svetu boriće se Švedska i Danska, dok će Francuska i Španija u meč za bronzanu medalju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar